februar 23, 2019
utorak, 15 maj 2018 07:55

U Vršcu uspešno završena obuka za lične pratioce, uručeni sertifikati

Autor:

Grad Vršac i Centar za socijalni rad organizovali su svečano uručenje sertifikata kandidatima koji su uspešno prošli obuku za lične pratioce. Ukupno je uručeno 13 sertifikata.

Ovo je treća obuka koju je realizovalo licencirano Udruženje za dečju i cerebralnu paralizu iz Ivanjice, tako da grad Vršac danas ima više od 30 sertifikovanih ličnih pratilaca.

Lični pratilac je jedna od usluga socijalne zaštite koja je poseban vid podrške deci, ali i njihovim porodicama.

- Obučavanjem i angažovanjem što većeg broja ličnih pratilaca, Grad Vršac omogućava osobama sa invaliditetom da u skladu sa zakonskim aktima ostvare svoja prava, kaže za portal eVršac članica Gradskog veća Tatjana Nikolić.

Vršac je jedan od retkih gradova u Srbiji, koji je za decu sa invaliditetom obezbedio finansiranje ličnih pratilaca.

- Finansiranjem obuka, grad Vršac omogućava osobama sa invaliditetom da u skladu sa zakonskim aktima oni ostvare svoja prava, a Unapređenje položaja osoba sa invaliditetoom u našem gradu je jedan od prioritetnih poslova kojim se resor za socijalnu i zdravstveu zaštitu grada Vršac bavi, naročito kada je reč o dostupnosti, kaže Tatjana Nikolić.

Da podsetimo, poslednjih godina grad Vršac je brojnim projektima doprineo unapređenju položaja osoba sa invaliditetom, a svojim delovanjem sa Uduženjima OSI, čini napore da se sve osobe sa invaliditetom uključe u redovne društvene tokove zajednice.