februar 16, 2019
utorak, 15 maj 2018 07:38

RAGBI: Vrščani prejaki za Pančevce

Autor:

Vikend za nama obeležio je Južnobanatski derbi u ragbiju. Na stadionu podnu Vršačke kule sastale su se ekipe Gradskog ragbi kluba Vršac i Pančevački Dinamo 1954.

"Veprovi sa Tamiša" su krenuli silovito u ovaj meč i posle dva brza eseja poveli sa 12-0 i u tom mementu se činilo da poraz u prošlom kolu od Novosadske Vojvodine nije ostavio traga, naprotiv da je dao krila igračima Dinama.

Nonšalantna igra Vrščana naterala je trenera Gorana Milosavljevića da reaguje i pokuša da trgne ekipu iz letargije. U tome je i uspeo jer do poluvremena, Vršački "buldozi" uspevaju da
postignu 2 eseja i jednom uspešno pretvore tako da se na desetominutni odmor odlazi sa rezultatom 12-12.

Treba napomenuti da je ekipa GRK Vršac igrala sa potpuno novom prvom linijom i trebalo je malo vremena dok su se trojica novajlija uigrala.

Drugo poluvreme donosi potpuno drugačiju sliku na terenu, iako dosta stariji, praktično većina veterani, Vrščani su pokazali da je iskustvo u ovom sportu daleko bitnije od mladosti koju poseduje Dinamo 1954.

U prvih deset minuta drugog poluvremena "Buldozi" postižu još dva eseja, osvajaju bonus poen za četiri i više postignutih eseja, i prelaze u vodstvo od 22 - 12, sve što smo videli od Pančevaca desilo se sredinom drugog poluvremena kada je posle akcije melea lopta otišla
do otvorenog krila na dijagonali koji postiže dodatnih pet poena.

Već u sledećem napadu igrači Dinama prave dve vezane kazne, pa sigurnim šutem Muminovića GRK Vršac stiže do prednosti 25 - 17. Do kraja utakmice domaćin postiže još jedan esej i koristi još jednu kaznu koju su napravili "Veprovi" i postavlja konačan rezultat 33 - 17.

Sudija Dejan Štiglić je još jednom pokazao svoj internacionalni nivo.

Snimak utakmice možete pogledati OVDE.