februar 16, 2019
ponedeljak, 14 maj 2018 10:13

Grad Vršac organizovao veliku ekološku akciju (VIDEO)

Autor:

Grad Vršac je u saradnji sa JKP "Drugi oktobar", VP "Južni Banat" i firmom "Vojvodina put" organizovao veliku akciju čišćenja i uređenja ulaza u grad Vršac iz pravca Rumunije, u delu kod gradske deponije.

Kao i u predhodnim ekološkim akcijama, učešće su uzeli i brojni učenici vršačkih srednjih škola. Takođe u akciji su učestvovali i radnici Gradske uprave.

- U okviru akcije u potpunosti je očišćen Vršački kanal od smeća koje je vetar naneo u kanal, a očišćene su i površine poljoprivrednog zemljišta, s druge strane kanala, nakojima je bilo mnogo plastičnih kesa, kaže član Gradskog veća Miloš Vasić, i ističe da je akcija isoim uklanjanja smeća podrazumevala i ravnanje terena u cilju sprečavanja stvaranja divljih deponija.Grad Vršac organizovao veliku ekološku akciju.

Zahvaljujući mehanizaciji firmi koje su učestvovale u akciji, uklonjeno je divlje rastinje i pokošena trava sa površina pored međunarodnog puta.

- Ovom prilikom želim da se u ime grada Vršca i svoje lično ime zahvalim svim učesnicima akciji, vršačkim đacima i predstavnicima Udruđenja, kaoi i firmama JKP "Drugi oktobar", VP "Južni Banat" , "Vojvodina put" i STUP Vršac , koje je obezbedio prevoz, kaže član Gradskog veća Miloš Vasić.

JKP "Drugi oktobar" uzelo je učešće u velikoj ekološkoj akciji grada Vršca, koja je podrazumevala čišćenje i uređenje zelenih površina na prilaznom putu gradu iz pravca Rumunije, u delu kod gradske deponije.

Media