januar 17, 2019
sreda, 09 maj 2018 08:40

Prijem za volontere vršačkog Crvenog krsta u Gradskoj kući

Autor:

Gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović zajedno sa članicom Gradskog veća Tatjanom Nikolić, ugostila je u svom kabinetu volentere Crvenog krsta. Prijem je organizovan povodom Nedelje Crvenog krsta.

U razgovoru sa volonterima, gradonačelnica Dragana Mitrović ukazala je na značaj i doprinos koji volonteri svojim aktivnostima pružaju u lokalnoj zajednici.

- Koristim ovu priliku da se u ime grada Vršca i svoje lično ime zahvalim svim volonterima bez kojih je nemoguće zamisliti rad jedne humanitarne organizacije kao što je Crveni krst. Prošlogodišnja situacija sa poplavama koja nas je zadesila u Uljmi, bila je pravi pokazatelj koliko je važan volonteski rad . Veoma je značajno da se što veći broj mladih uključi u volonterske aktivnosti, i raduje činjenica da se svake godine u okviru Nedelje Crvenog krsta organizuju brojne aktivosti koje promovišu samu organizaciju ivolonterizam. Mladi volonteri daju dobar primer društvene odgovornosti i doprinose podizanju svesti o zajedništvu i važnosti humanitarnog delovanja, rekla je gradonačelnica Mitrović.

U Vršcu, prema rečima sekretara Crvenog krsta Vršac boška Mitrašinovića, oko 65 volontera je aktivno, međutim u vanrednim situacijama, poput prošlogodišnjih poplava, u aktivnosti na terenu uključuje se mnogo veći broj.

Volonterizam Crvenog krsta je jedan od najmasovnijih modela volonterizma u našoj zemlji. Nedelja ove najveće organizacije obeležava se brojnim attivnostima, svake godine od 8. do 15. maja.