septembar 22, 2018
utorak, 13 mart 2018 08:09

Smanjuje se broj nezaposlenih u Vršcu

Autor:

U Vršcu je prošle godine značajno smanjen broj nezaposlenih - pokazuju podaci Nacinalne službe za zapošljavanje. Toj Službi obratila su se 1.163 poslodavca kojima su bili potrebni radnici.

Do posla je u Vršcu pre nekoliko godina godine, bilo teško doći. Podaci nacionalne službe za zapošaljavanje govore da se od prošle godine sitacija popravlja i da je u sa evidencije filijale zaposleno ukupno 3.025 lica.

Oko 4.800 nezaposlenih dobiće priliku već narednog meseca, kada počinje da radi prvi veliki trgovinski centar.

Konkurs za posao u Lidlu već je otvoren, Farmacetuska kuća Frezenijus i dalje prima radnike, a i u Hemofarmu se povremeno, otvaraju radna mesta.

Zbog toga što je ponuda poslova danas u Vršcu veća, grad je nedavno organizovao sajam zapošljavanja, prvi put u direktnoj vezi sa investitotrom.

- Ono što me najviše raduje jeste da je najveći broj predviđenih radnih mesta sa srednjom strčnom spremom obzirom da je u Vršcu krajem 2017.godine ukupno na evidenciji nezaposlenih lica bilo oko 4700 nezaposlenih, a 50 odsto od tog broja otpadao je upravo na ljude sa srednjom stručnom spremo," kaže gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović.

I gradska uprava u Vršcu, kroz javne radove, zapošljavala je Vrščane, pa su posao mogle naći geranto domaćice, lični i personalni asistenti, vaspitačice.

Prema najavama, ove godine krenuće da se osposobljava i druga indistrijska zona u Vršcu, takozvana zona Sever pa će i to biti prilika za nova zaposlenja.