januar 17, 2019
utorak, 18 decembar 2018 21:23

Vrščanka Alisa Šajn dobitnica nagrade "Žena simbol - posvećenosti"

Autor:

Vrščanka Alisa Šajn dobitnica je nagrade „Žena simbol - posvećenosti“ festivala "Bulevar ženskih tajni", kao inspiracija i motivacija za sve žene romske nacionalnosti.

Nagrada joj je uručena sinoć u hotelu Hilton u Beogradu, na finalnoj večeri festivala koji su organizovale Vesna Dedić, novinarka RTS-a i Sanja Marinković novinarka PINK-a.

U najužoj konkurenciji za nagrade nalazile su se i preostale dve učesnice Festivala iz Vršca, Miroslava Kućančanin, profesor, prevodilac, pisac, slikar, režiser, književni kritičar i veliki humanitarni radnik, kao i Vesna Međo, uspešna privatna preduzetnica.

Alisa Šajn, rođena je 1994. godine. Rano izgubivši roditelje odrastala je u hraniteljskim porodicama. Ipak to je nije sprečilo da se školuje i stekne visoko obrazovanje. Bila je odlična učenica,
učestvovala na nekoliko takmičenja, pevala u horu, pisale pesme, a neke od tih pesama su objavljenje u knjizi „Literalne staze“.

Završila je Visoku strukovnu školu za obrazovanje vaspitača, na Romskom i Srpskom jeziku, a po diplomiranju upisuje Fakultet za poslovne studije, dok je u međuvremenu postala i majka. Tokom studiranja na visokoj školi, učestvovala je na nekoliko seminara, čije su teme bili Romi. Tada je odlučila da se aktivno uključi u rešavanje problema Roma, a trenutno u Gradskoj upravi Grada Vršca obavlja funkciju Koordinatora za romska pitanja.

Da podsetimo, Festival je u proteklih godinu dana obišao veliki broj gradova Srbije, a 06. oktobra ove godine održao se i u Velikoj sali Konkordije u Vršcu, gde su uz bogat interaktivni program voditeljki sa publikom, predstavljene priče tri uspešne žene.

U vremenu raznolikih ponuda i masovnih kampanja za sve i svašta Sanja Marinković i Vesna Dedić osmislile su manifestaciju „Bulevar ženskih tajni by Sanja i Vesna“ sa idejom da njihove gledateljke dobiju pravu informaciju i kao majke, i kao žene od karijere, i kao žene koje žele da budu privlačne suprotnom polu, da budu dobre i lepe i sebi i drugima, a pri tom uspešne i samostalne.

Tokom gala večeri u beogradskom Hiltonu uz prisustvo velikog broja gostiju iz sveta kulture, sporta, politike i estrade dodeljene su nagrade najinteresantnijim životnim pričama, ispričanim tokom trajanja ovog festivala.