januar 17, 2019
ponedeljak, 17 decembar 2018 21:08

JKP "Drugi oktobar": Ekipe Zimske službe konstantno su na terenu

Autor:

Ekipe Zimske službe JKP "Drugi oktobar" kao i sva raspoloživa mehanizacija i dalje se nalaze na terenu i intenzivno rade na uklanjanju snega.

Kako je saopšteno iz JKP "Drugi oktobar" putevi prvog i drugog prioriteta potpuno su prohodni i bezbedni za saobraćaj.

- S obzirom na to da je sneg neprekidno padao, svi kolovozi u gradu i ka selima čišćeni su više puta. Takođe, očišćeni su prilazi javnim ustanovama, kao i pešačke zone. Trenutno se radi na čišćenju snega u ulicama koje su van prioriteta, kako bi svi građani mogli nesmetano da funkcionišu, ističu u JKP "Drugi oktobar".

Usled velike težine snega, na nekoliko lokacija došlo je do pucanja grana.

Nadležni organi fotografisali su sva vozila koja su oštećena ovom prilikom, a svi raspoloživi kapaciteti RJ Zelenilo rade na otklanjanju polomljenih grana i sanaciji posledica koje je sneg izazvao.

- Apelujemo na građane da bez preke potrebe ne ulaze u Gradski park, jer se tamo nalazi najveći broj drveća preopterećenih snegom. U manjim ulicama problem stvaraju i vozila parkirana na kolovozu, što otežava rad vozila Zimske službe, pa apelujemo na vlasnike da svoja vozila uklone kako bi nesmetano sneg mogao da se očisti, ističu u JKP "Drugi oktobar".