januar 17, 2019
sreda, 06 jun 2018 09:42

Vršačka Hemijsko-medicinska škola najuspešnija u sprovođenju programa "Za zelenije i čistije škole u Vojvodini"

Autor:

Hemijsko-medicinska škola Vršac dobitnik nagrade za najuspešnije škole u sprovođenju pokrajinskog programa "Za zelenije i čistije škole u Vojvodini".

Hemijsko-medicinska škola Vršac treću godinu za redom učestvuje i uspešno sprovodi ovaj Pokrajinski program "Za zelenije i čistije škole u Vojvodini", i ovo je drugi put da je škola nagrđena za njegovo provođenje.

Nagrada je uručena direktorki Snežani Ilić i profesorki Jasmina Nikolić, koja je koordinator za sprovođenje programa. Nagradu je uručio Pokrajinski sekretar za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj Nenad Grbić.

- Zahvaljujemo se profesorima, učenicima i roditeljima koji su pomogli da se program uspešno realizuje. Takođe sprovođenje programa je bilo uspešnije i obuhvatnije u saradnji sa drugim institucijama, organizacijama i društvima, zahvaljujemo gadu Vršcu na podršci i uključivanju u akcije zaštite životne sredine, Milošu Vasiću članu gradskom veću zaduženog za zaštitu životne sredine, Veljku Stojanoviću članu gradskog veća zaduženog za obrazovanje, školama u Vršcu, Kulturnom Centru iz Vršca, Javnom komunalnom preduzeću "Drugi oktobar", ekološkim nevladinim organizacijama iz Vršca, rekla je za portal eVršac direktorka Snežana Ilić.

Pokrajinski program "Za zelenije i čistije škole u Vojvodini" sprovodi se već devet godina, u programu učestvuju predškolske ustanove, osnovne i srednje škole sa teritorije AP Vojvodine.

Program sprovode u saradnji Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine-nacionalne zajednice, Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine, Pokrajinski sekretarijat za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj kao i RECAN – fond za povraćaj i reciklažu limenki i Pokret gorana Vojvodine. Od školske 2017/2018. pridružio se Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova.

Osim programa "Za zelenije i čistije škole u Vojvodini" u Hemijsko-medicinskoj školi Vršac, sprovodi se i Međunarodni program Eko-škole.