januar 17, 2019
sreda, 30 maj 2018 07:50

Počelo useljavanje Doma zdravlja

Autor:

Radovi na renoviranju Doma zdravlja u Plandištu su završeni. Trenutno je u funkciji prvi sprat, gde je rad doktora i medicinskog osoblja omogućen. Očekuje se da će uskoro početi i rad na drugom spratu, i da će stomatologija, ginekologija, internista i neoropsihijatar započeti svoj rad u renoviranim prostorijama Doma zdravlja. A do tada oni svoj rad obavljaju kao i do sada u prostorijama u Hajdučici, odnosno osnovnoj školi i beloj zgradi u Plandištu.

Dom zdravlja je prvi put od svoje izgradnje renoviran. Sredstva u iznosu od 45 miliona dinara obezbeđena su od strane Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije. Od dobijenih sredstava urađena je zamena krovnog pokrivača, fasada zgrade, toplotna izolacija, unutrašnja stolarija, podne obloge, sanatarije, sve instalacije i sanitarni čvor za osobe sa posebnim potrebama. Krilo Doma zdravlja, gde jesmeštena ordinacija pedijatrije je sada urađeno po originalnom projektu, sa dva ulaza za decu, odnosno ulaz i izlaz za decu sa gelenderima i prilazom za kolica.

Od prošle godine, ovoje drugi po veličini projekat koji je u potpunosti finansiran od strane Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima. Prvi veliki projekat je bila osnovna škola u Plandištu, a nakon Doma zdravlja, počinje renoviranje osnovne škole u Velikom Gaju i Margiti i objekata Doma za duševno obolela lica u Starom Lecu.