januar 17, 2019
utorak, 27 februar 2018 09:42

Turnir veterana i starih asova fudbalske igre u Plandištu

Autor:

U Plandištu je nastavljena tradicija održavanja turnira u malom fudbalu. Tradicionalni 10. Turnir veterana i zaboravljenih asova je postao deo lanca turnira u organizaciji Fudbalskog saveza opštine Plandište.

Solidno popunjene tribine i prisustvo preko 60 bivših igrača, majstora igre na "petoparcu" nagoveštavali su lepu sportsku priredbu.

Na 10. tradicionalnom turniru veterana, koji je bio pozivnog karaktera, učešće je uzelo 6 ekipa - Anina (Anina), Savaršin (Savaršin), Rosoman (Rosoman), Železničar (Vršac), Naša Krajina (Kupinik) i Sportski savez Plandište.

Kvalitet igre je bio na zavidnom nivou prvenstveno iz razloga što su timovi vrlo ozbiljno shvatili ovo takmičenje. To je samo još jedan dokaz da je mali fudbal sport kojim se može baviti svako i u kome premoć donose brza, atraktivna i inteligentna igra.

Pobednik Turnira je ekipa Železničar, drugo mesto zauzeo je Sportski savez Plandište, a trećeplasirani su gosti iz Rumunije – Savaršin.

Pobednicka ekipa

Za najboljeg igrača proglašen je Đorđe Roman dok je najbolji golman Dragan Kosanović. Priznanja su uručena i sudijskoj četvorci Žigić Damiru, Korunovski Velimiru, Olivo Stanomiru i Labović Miljanu koja već čitavu deceniju deli pravdu na ovom takmičenju.

Najuspešnijim ekipama i pojedincima pehare i priznanja u trajno vlasništvo uručili su u ime organizatora predsednik FSO Plandište Milorad Stoilkovski i predsednik opštine Plandište Jovan Repac.

- Koristim ovu priliku da se pre svega zahvalim učesnicima, sudijama, sponzorima i posebno Opštini Plandište kao i svima koji su na bilo koji način omogućili i pomogli da po jubilarni deseti put realizujem svoju ideju. Iskreno se nadam da ćemo i u budućnosti nastaviti dobru saradnju. Već petu godinu zaredom učešćem ekipa iz Rumunije odnosno četvrtim dolaskom ekipe iz Makedonije turnir je prerastao okvire našeg regiona, a već naredne bi mogao biti bogatiji i za jednu ekipu iz Turske, istakao je predsednik FSO Plandište.

Posle zvaničnog dela usledilo je neizbežno "treće poluvreme". Uz dobar zalogaj, piće i muziku stari asovi rado su se prisećali dana kada se fudbal uglavnom igrao iz zadovoljstva.

U periodu kada nema puno sportskih dešavanja ovaj turnir predstavlja pravo osveženje za sve poklonike sporta a naročito ljubitelje najvažnije sporedne stvari na svetu.