februar 23, 2019
petak, 15 jun 2018 06:42

Pokrajinski ombudsman zakazao sastanak u Plandištu

Autor:

Pokrajinski zaštitnik građana – ombudsman od 2005. godine koordinira radom mreže „Život bez nasilja“ koja predstavlja mrežu institucija usmerenu na pružanje podrške i zaštite građanki i građana u ostvarivanju prava na zaštitu života bez nasilja u Autonomnoj pokrajini Vojvodini.

Koordinacioni tim mreže, na inicijativu Pokrajinskog zaštitnika građana, doneo je odluku da održi sastanak u Opštini Plandište.

Sastanak će se održati u prostorujama Kulturno – obrazovnog centra „Vuk Karadžić“ u Plandištu, u petak, 22.juna 2018.godine sa početkom u 11:00 časova.

Tema sastanaka je razmena informacija i iskustava članova koordinacionog tima mreže „Život bez nasilja“ i nadležnih organa i ustanova u opštini Plandište, Osnovnog i Prekršajnog suda u Vršcu i Osnovnog javnog tužilaštva iz Vršca.

Sastanku će prisustvovati predstavnici Koordinacionog tima mreže koju čine Pokrajinski zaštitnik građana – ombudsman, Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova, Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, upravu, propise i nacionalne manjine – zajednice, Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo, Pokrajinski sekretarijat za finansije, Pokrajinski zavod za socijalnu zaštitu, Zavod za ravnopravnost polova, Odbor za ravnopravnost i Ženska parlamentarna mreža.