februar 19, 2019
petak, 08 jun 2018 07:24

Delegacija donatora posetila vrtić u Jermenovcima

Autor:

Opština Plandište dobila je sredstva za renoviranje i opremanje vrtića u Jermenovima u iznosu od 2.555.672,89 dinara. Sredstva su obezbeđena na osnovu Ugovora o dodeli sredstava zaključenog između Fonda “Betlem Gabor“ iz Budimpešte, Nacionalnog saveta mađarske nacionalne manjine iz Subotice i Opštine Plandište.

Predstavnici donatora su želili da provere kvalitet radova, pre nego što zvaničnog prijema objekta. Donatore je u Jermenovcu dočekali su predsednik opštine Plandište, Jovan Repac i zamenik predsednika opštine Plandište, Goran Donevski.

Bespovratna sredstva dobijena su u cilju realizacije „Programa unapređenja predškolskih ustanova u Karpatskom basenu“.

Projektom je predviđena zamena kompletnog krova, stavljene kamene vune, rekonstrukcija plafona, postavljanje novih oluka, zamenjeni prozori, sanitarni čvorovi i zidne pločice. Obezbeđeni su novi stolovi i stolice, dušeci koji su prilagođeni uzrastu dece vrtića. Vrtić če zahvaljujući ovim projektom dobiti i video nadzor, klima uređaj i novi televizor.

U toku juna meseca, zahvaljujuči Nacionalnom savetu mađarske nacionalne zajednice, u dvorištu vrtiće biće postavljeno novo igralište u vrednosti od 800.000 dinara.

Predsednik Nacionalnog saveta mađarske nacionalne manjine, Jerne Hajnal istakao je da je zadovoljan uradjenim, ali da je najvažnije da su korisnici, odnosno deca i zaposleni u vrtiću zadovoljni renoviranim vrtićem.

- Po meni radovi su izvršeni veoma dobro, estetski izgleda veoma lepo, sada čekamo samo odluku Nadzora koji se tiče samih tehničkih stvari i puštanja u rad vrtića. Veliku zahvalnost Opština Plandište duguje Nacionalnom savetu i Republici Mađarskoj za bespovratnu donaciju, istakao je predsednik opštine, Jovan Repac.