februar 23, 2019
utorak, 15 maj 2018 17:21

Grad Pančevo podneo krivičnu prijavu zbog slučaja "Staklara"

Autor:

Gradski sekretarijat za zaštitu životne sredine podneo je krivičnu prijavu Osnovnom javnom tužilaštvo u Pančevu protiv firme "Promist" doo, zbog sumnje da je počinjeno više krivičnih dela, potvrdila je Katarina Banjai članica Gradskog veća zadužena za ekologiju.

U krivičnoj prijavi se navodi da je počinjeno krivično delo nepridržavanja mera zaštite životne sredine, tačnije, da je bilo unošenja opasnih materija u Srbiju i nedozvoljenog prerađivanja, odlaganja i skladištenja opasnih materija. Krivična prijava obuhvata i sumnju na naovlašćeno bavljenje određenom delatnošću kao i davanje lažnog iskaza.

Gradska inspekcija za zaštitu životne sredine obavila je nadzor Promista u Staklari krajem aprila i konstatovala da je u tom trenutku na skladištenju bilo 36.000 tona veštačkog đubriva.
Ppo anonimnoj krivičnoj prijavi, početkom ove godine, postupalo je Više javno tužilaštvo u Pančevu. Nadležne službe MUP i Ministarstva za zaštitu životne sredine konstatovale su da se posao u Staklari odvija na nebezbedan način bez odgovarajućih dokumenata.