februar 23, 2019
utorak, 15 maj 2018 15:42

Hala sportova - dom većine pančevačkih sportista

Autor:

Počeli su radovi na objektu Hale sportova u Pančevu, u skladu sa dinamikom realizacije aktivnosti na projektu “Energetska efikasnost - preduslov za bolju životnu sredinu u prekograničnom regionu Rumunija - Srbija“.

Tim povodom, gradska menadžerka Maja Vitman i predstavnik firme izvođača radova „Alfaco Inžinjering”, daće izjave u objektu Hale sportova na Strelištu u petak, 18. maja 2018. godine u 10 časova.

Sportska hala u Pančevu radi u sastavu SRC "Strelište", a u okviru JKP "Mladost" Pančevo, čija je osnovna delatnost upravo održavanje i upravljanje sportskim objektima u Gradu Pančevu.

Iskorišćenost hale je ogromna, hala bukvalno radi 24 časa i koristi se u srvhu prvenstveno organizacije sportskih takmičenja, od organizacije superligaških i međunarodnih takmičenja, preko turnira borilačkih veština, do dečjih olimpijada i rekreativnih aktivnosti, a potom i za organizaciju kulturno umetničkih manifestacija.

Potrebno je napomenuti da svu pripremu za razna takmičenja, kao i stvaranje tehničkih uslova za utakmice, obavljaju radnici JKP "Mladost", angažovani na poslovima održavanja sportske hala

Od trenutnih sportskih aktivnosti u sportskoj hali, kao najznačajnija treba izdvojiti play-off Superlige Srbije u rukometu, kao i košarkašku Superligu.

Na tribini hale sportova ima 934 mesta za sedenje, što nije sav kapacitet hale, jer u zavisnosti od formata ili ranga takmičenja postoji mogućnost postavljanja montažnih tribina, kao i stavljanja stolica u parteru, što podize kapacitet za jos 300 do 500 mesta za sedenje.

Takođe, treba navesti da u pančevackoj hali sportova postoje tehničke mogućnosti za televizijke prenose utakmica, što je svakako jako bitno, naročito kada su u pitanju međunarodna i superligaška takmičenja.

Last modified on utorak, 15 maj 2018 15:45