januar 17, 2019
ponedeljak, 14 maj 2018 10:19

Badminton: Sjajan uspeh Pančevaca na Prvenstvu Srbije

Autor:

Pančevački takmičari ostvarili su sjajan uspeh na Prvenstvu Srbije u juniorskim kategorijama u badmintonu i doneli mnoštvo pehara i medalja.

Najuspešniji su bili u kategoriji ispod 13 godina. Prvakinje Srbije postale su Maša Aleksić (BK Pančevo) u singlu i Marija Samardžija (BK Dinamo) u paru s Marom Batar (BK Beograd).

Srebrne medalje osvojili su Petar Radonić (BK Pančevo) u singlu i Mihajilo Vig i Vanja Bokan (BK Dinamo) u dublu.

Bronzane medalje osvojili su Mihajilo Vig (BK Dinamo) i Miona FIlipović (BK Pančevo) u singlu, kao i Miona Filipović i Maša Aleksić i Petar Radonić (BK Pančevo) u paru s Markom Mihajlovićem (Zmajevi Kruševac) u dublu.

U kategoriji devojčica ispod 15 godina, Sanja Perić (BK Beograd) osvojila je zlatnu medalju, a Natalija Boharević (BK Pančevo) srebrnu.

Sanja Perić je osvojila još dva srebra, i to u kategoriji devojčica ispod 17 godina, kao i u paru s Jovanom Vučetić (BK NS) u kategoriji ispod 19 godina, u kojoj je srebrnu medalju u paru s Đorđem Stepanovićem (BK Beograd) osvojio i Stefan Mijatović (BK Pančevo).

Prvenstvo Srbije u juniorskim kategorijama održano je 12. i 13. maja, u Nacionalnom badminton centru na Adi Ciganliji.

Početkom juna, pančevačke badmintonaše očekuje i seniorsko Prvenstvo države, a nakon toga i međunarodni turnir u Novom Sadu.

Autor: Pančevo.MOJKraj.rs