januar 17, 2019
ponedeljak, 14 maj 2018 08:41

Karatisti Srbije treći u Evropi, Bitević i Stojadinov doneli bronzu u Pančevo!

Autor:

Naš seniorski muški tim, na 53. evropskom šampionatu, koje je, uz učešće 51 reprezentacije, održano u Novom Sadu, u borbi za bronzano odličje u briljantnoj partiji pobedio sjajni Azerbejdžan sa 3:0 i podigao "Spens" na noge.

Seriju je otvorio Slobodan Bitević pobedom nad Asimanom - 4:3, u izuzetno uzbudljivom meču u kojem je rival našeg šampiona imao prednost do devet sekundi pre sirene - 1:3. Tada je na krilima publike Bitević krenuo u napad za odluku, "samleo" suparnika i uknjižio tri poena uz ovacije publike.

- Imao sam dodatni motiv, veliku želju, i uspeo u samom finišu da preokrenem rezultat. Naš tim je pokazao istrajnost, karakter i borbenost za medalju - pričao je posle trijumfa Bitević.

Nekadašnji svetski prvak Pančevac Predrag Stojadinov, sportski direktor našeg tima, ocenio je da je ostvarena velika pobeda za Srbiju.

- Selektor Goran Šćepanović i ja smo se dogovorili da Joksić bude među pet, jer je dan ranije u borbi za zlato izgubio zbog nerazumnih sudijskih odluka. Sada je pobedio svetskog višestrukog šampiona. Odlično su se borila sva trojica i zaslužuju sve čestitke, rekao je Stojadinov.

Posle BItevića, fenomenalni Nikola Jovanović je u drugoj rundi od starta dominirao tatamijem u duelu s Turgutom. Taktikom strpljenja, čistih poena i sigurnog nastupa, stekao je prednost - 2:0, rival je smanjio na 2:1, a zatim je sa još dve sjajne akcije potvrdio trijumf - 4:1.

U meču za odluku, Stefan Joksić, kojem je dan ranije preglasavanjem sudija izmaklo zlato u borbi s Turčinom Burakom (2:2), nadoknadio je sve u odmeravanju sa Rafaelom Agajevim i potvrdio dominaciju. On je u perfektnom nastupu načinio podvig i pobedio sa 2:1 zvezdu karatea Agajeva, koji je neprikosnoven od 2003. godine sa 11 evropskih i pet svetskih titula, i tako Srbiji doneo bronzu.

- "Izlečila" me ova pobeda. Baš je lek na subotnju ranu. Zaslužili smo medalju, jer smo sjajan tim. Kapiten Bitević nas je pobedom poveo, cela ekipa se podigla i dala sve da pred našom publikom osvoji odličje za Srbiju. Pobedili smo u tri meča, što niko nije očekivao, kada se zna kvalitet Azerbejdžana. Presrećni smo, naravno, kao i cela naša reprezentacija - istakao je Joksić.