februar 16, 2019
nedelja, 15 april 2018 20:14

Ragbisti Dinama lako savladali Loznicu

Autor:

Ragbisti Dinama su u 3. kolu B grupe Prvenstva Srbije za seniore na domaćem terenu savladali ekipu iz Loznice rezultatom 30:17. Lozničani su bili pojačani igračima iz Beograda, među kojima su bili i srpski reprezentativci.

Dinamo se u prvom poluvremenu sa mladim timom "odupreo" napadima gostiju, dok su drugo poluvreme standardni seniori Dinama izdominirali. Prvi trener Veprova Đorđe Gavrilović je istakao da je utakmica bila veoma teška, da je tim u konsolidaciji sa dosta mladih igrača iz omladinske škole Dinama i da ovaj tim već kroz dve sezone može da "pikira" na vrh tabele A grupe.

Ragbisti Dinama su na prvom turniru Kupa Srbije za pionire ostvarili pobede i trenutno se nalaze na prvom mestu što im je u samom takmičenju dalo prednost. Na turniru je učestvovalo 13 ekipa. Trener Nikola Tatić je zadovoljan pokazanom igrom i dokazom da je omladinska škola Dinama u vrhu srbskog ragbija.

- Brinemo o igračima i njihovom razvoju. Već od sledeće nedelje Dinamov stručni štab biće uvećan sa dva nova člana, koja će se baviti razvojnim programom. To su Nemanja Babić i Žeravica Aleksandar, koji dolaze sa čuvenog koledža i imaju bogatu inostranu karijeru i zapažene rezultate, kaže sportski direktor RK "Dinamo1954" Igor Stojadinović.