februar 16, 2019
petak, 13 april 2018 11:47

Otvorena nova zgrada Prekršajnog suda u Pančevu

Autor:

Ministarka pravde Nela Kuburović otvorila je danas novu zgradu Prekršajnog suda u Pančevu, od oko 1.000 kvadratnih metara, čija je izgradnja u potpunosti finansirana iz sredstava budžeta u iznosu od 96 miliona dinara.

- Prekršajni sud u Pančevu je u toku 2017. godine od naplate novčanih kazni i troškova postupka prikupio u budžet preko 90 miliona dinara, što pokazuje da je svojim radom otplatio sredstva uložena u izgradnju nove zgrade, istakla je tom prilikom Kuburović.

Novom zgradom, kako je rekla, omogućeni su bolji uslovi za rad sudija i zaposlenih u sudu, koji su do sada bili smešteni u stambenoj zgradi u prostoru od 200 kvadratnih metara.

- Danas imamo 14 sudnica na prostoru od oko 1.000 kvadratnih metara, što će omogućiti veći broj zakazanih suđenja, veći broj rešenih predmeta i mnogo veći broj sudećih dana, navela je Kuburović.

Pohvalila je taj sud, kao jedan od prvih koji je počeo da koristi servis elektronske razmene sa matičnim knjigama.

Ministarska pravde je istakla da je nova zgrada Prekršajnog suda u Pančevu, samo jedan od pokazatelja da Ministarstvo pravde radi na unapređenju infrastrukturnih uslova, pre svega na poboljšanju uslova za rad nosilaca pravosudnih funkcija i zaposlenih u sudovima.

Za godinu dana MP je izgradilo potpuno tri nove zgrade prekršajnog suda - u Požarevcu, Užicu tokom 2017. I danas smo imali prilike da otvorimo potpuno novu zgradu Prekršajnog suda u Pančevu, a pre oko mesec dana obišli smo potpuno renoviranu zgradu prekršajnog suda u Lazarevcu, podsetila je Kuburović.

Ona je ukazala da će Ministarstvo pravde nastaviti da i dalje radi na unapređenju infrastrukturnih uslova za rad u pravosuđu.