februar 16, 2019
četvrtak, 12 april 2018 09:59

Održano Veče posvećeno Nebojši Glogovcu

Autor:

Program pod nazivom "Veče posvećeno Nebojši Glogovcu" održan je sinoć u Dvorani Kulturnog centra Pančevo.

Publika u sali je imala prilike da vidi inserte iz pozorišnih i filmskih ostvarenja u kojima je glumio Nebojša Glogovac, a o velikom glumcu su govorili reditelji Srdan Golubović, Balša Đogo, Oleg Novković, glumac Vojislav Brajović, direktorka Jugoslovenskog dramskog pozorišta Tamara Vučković.

Direktorka Jugoslovenskog dramskog pozorišta Tamara Vučković kazala je da je iznenadni odlazak Nebojše Glogovca nenadoknadiv gubitak za njegovu porodicu, projatelje, JDP, za čitav kulturni i javni život ove zemlje.

- Nije prihvatljivo da ga nema... Neverica, šok, ćutanje i dalje traju... Ovde smo povodom predloga Skupštine grada Pančeva da Kulturni centar ponese ime Nebojša Glogovac. Nadam se da će takva odluka biti doneta, kazala je Vučković.

Bard našeg glumišta Voja Brajović zahvalio je Glogovcu što je postao mera vrednosti i što je visoko postavio lestvicu umetničkog kvaliteta kao glumac i kao čovek.

- Borio se za svoje ljude, a za njihovu radost se dao. Bio je glumac Šekspira. Jednoglasno smo u Udruženju dramskih umetnika Srbije doneli odluku da posthumno dobije nagradu za životno delo Dobričin prsten, kazao je Brajović.

U holu Kulturnog centra Pančevo postavljena je izložba fotografija iz predstava i filmova u kojima je igrao Nebojša Glogovac.

Izložbu je priredila Maja Medić koja je ocenila da je dugo birala u "moru" fotografija, jer je Nebojša Glogovac igrao u mnogo pozorišnih predstava i filmskih ostvarenja.

- Postavku čini 30 odštampanih fotografija i još 60 koje se nalaze u slajd šou postavljenom kod biletarnice. Pretraživala sam po arhivama pozorišta i distributerskih filmskih kuća, kazala je Medić.

Izložba fotografija biće otvorena do 30. aprila.

Nebojša Glogovac preminuo je 9. februara 2018. godine nakon kratke i teške bolesti.