januar 17, 2019
utorak, 13 mart 2018 07:50

Završena rekonstrukcija dela zgrade Doma omladine u Pančevu

Autor:

Uređenje i rekonstrukcija dela zgrade Doma omladine u Pančevu podržala je Kompanija NIS u okviru programa “Zajednici zajedno”, a šta je tim novcem urađeno prikazano je sinoć na svečanom otvaranju manifestacije “Otvorena vrata”.

Svečanom predstavljanju realizacije projekta prisustvovali su Saša Pavlov, gradonačelnik Pančeva, Vladimir Gagić, direktor Bloka Prerada u NIS-u i Marija Jević, direktorka Doma omladine Pančevo.

Dom omladine Pančevo predstavlja jedan od kulturnih simbola grada, a podizanjem funkcionalnosti i adaptacijom delova zgrade, stvoreni su uslovi za rad mladih muzičara i drugih umetnika, kao i za održavanje raznih manifestacija, što će doprineti razvoju kulturnih vrednosti grada, navodi se u saopštenju Kompanije NIS.

Rekonstrukcijom dela zgrade obezbeđen je i nesmetani prilaz osobama sa invaliditetom, koje će ravnopravno moći da učestvuju u svim kulturnim događajima u ovoj instituciji.

NIS je prepoznao značaj ovog projekta i podržao ga u okviru konkursa društvene odgovornosti „Zajednici zajedno“ sa ciljem promocije i razvoja tradicionalnih i kulturnih vrednosti Pančeva.

Saša Pavlov, gradonačelnik Pančeva, istakao je dobru saradnju lokalne samouprave sa NIS-om na velikom broju projekata istakavši zajedničku odluku da se sredstva pre svega ulažu u infrastrukturu.

Vladimir Gagić, direktor Bloka Prerada, rekao je da je za NIS čast što je imao priliku da učestvuje u modernizaciji zgrade Doma omladine jer je reč o ustanovi koja ima veliki značaj za razvoj kulture Pančeva i mladu populaciju, a da je Kompaniji NIS stalo da se lokalna zajednica u Pančevu razvija, da se razvijaju sport, kultura, ekologija.

Marija Jević, direktorka Doma omladine Pančevo, zahvalila je NIS-u na podršci tokom modernizacije zgrade Doma omladine naglasivši da je za njih veoma značajna i rekonstrukcija muzičkog studija koji godinu i po nije radio zbog neuslovnosti.

Nakon obraćanja, prisutni su obišli renovirane prostorije Doma omladine i prisustvovali prigodnom kulturno-umetničkom programu.

Kompanija NIS je konkursom u 2017. godini u Pančevu podržala pet projekata iz oblasti kulture, sporta i ekologije za koje je izdvojeno 15 miliona dinara, zaključuje se u saopštenju.