januar 22, 2019
ponedeljak, 12 mart 2018 06:29

Slobodan Bitević i Nikola Jovanović šampioni Srbije u karateu

Autor:

Takmičari karate kluba Dinamo iz Pančeva, Slobodan Bitević i Nikola Jovanović, osvojili su šampionske titule u svojim kategorijama, na seniorskom Prvenstvu Srbije održanom 10. marta u Čačku.

Karate klub Dinamo iz Pančeva i ovog puta bio je najuspešniji muški klub na Prvenstvu sa osvojene dve zlatne medalje. Interesantni i lepi mečevi zabeleženi su u međusobnim susretima reprezentativaca.

Iako je konkurencija bila veoma jaka, a mnogi mladi takmičari su se trudili da sa trona skinu prošlogodišnje šampione, ovog puta im nije pošlo za rukom u kategoriji plus 84 kg. Najbolji takmičar Srbije Slobodan Bitević suvereno je osvojio svoju novu titulu. On je rutinski savladao sve svoje protivnike i kolekciji svojih medalja dodao još jednu titulu šampiona Srbije.

Nikola Jovanović se trijumfalno vratio na tron osvajanjem titule u kategoriji minus 75 kg a nimalo mu nije bilo lako protiv mladih takmičara u ovoj najbrojnijoj kategoriji na šampionatu.
Stefanu Lugiću za dlaku je izmakla medalja. Olično je radio i u prvom kolu ostvario pobedu sa 8:0 da bi u drugom pretrpeo poraz od klupskog kolege Bitevića, a onda je nesretno poražen sa 1:0 u borbi za bronzanu medalju pa je morao da se zadovolji visokim petim mestom.

Mladi Aleksandar Anđelković nastupio je u kategoriji minus 84 kg. Odlično se borio u prvom meču, pobedio, da bi u drugom bio poražen od prvaka Mijalkovića a onda je u repasažu sa 2:0 izgubio od iskusnijeg takmičara i tako je ostao na sedmom mestu.

Debitant na seniorskom prvenstvu Tamara Živić nastupila je u kategoriji minus 55 kg i na žalost imala je pretežak žreb tako da je u prvom kolu izgubila.

Šef stručnog štaba Predrag Stojadinov i trener Ljubiša Milenković su prezadovoljni učinkom svojih takmičara i pokazanom formom.