januar 22, 2019
nedelja, 11 mart 2018 06:47

VITMAN: Najvažnije investicije ove godine su Potamiški kolektor i Severna poslovna zona

Autor:

Izgradnja Potamiškog kolektora i završetak radova u Severnoj poslovnoj zoni najbitnije su investicije u Pančevu u 2018. godini, kaže gradska menadžerka Maja Vitman.

Ovo su samo dve od više značajnih investicija koje se nalaze u Planu kapitalnih investicija za ovu godinu, kaže Maja Vitman, gradska menadžerka i podseća da je Plan kapitalnih investicija strateški dokument i sastavni deo strateškog razvoja grada Pančeva.

- Osim ova dve najbitnije investicije, ove godine u Banatskom Novom Selu gradićemo kapelu, ugovor je već potpisan. Potpisan je i ugovor za izgradnju javnog osvetljenja na opštinskom putu ka Vršcu, za deo koji prolazi kroz Pančevo. Nastavićemo i ulaganja po pitanju zdravstva i školstva, rekla je Vitman.

Ona se nada da će Grad Pančevo dobiti sredstva na nekoliko konkursa na kojima će konkurisati sa više projekata.

- Važno je da naši sugrađani znaju da svaki projekat koji je pripremljen, da se izuzetno stručno radilo na njemu, i da nismo imali negativnih komentara na naše projekte. Gde god da smo konkurisali barem jedan projekat nam je prošao, rekla je Maja Vitman.

Što se tiče ulaganja u objekte sportske infrastrukture, u Planu kapitalnih investicija predviđena je rekonstrukcija Gradskog stadiona Dinamo u Pančevu. Maja Vitman kaže da je tehnička dokumentacija za izgradnju atletske staze, dobijena od Atletskog saveza Srbije, u fazi dorade.

- U narednom periodu imaćemo ovaj projekat u potpunosti spreman. Bitno je da nam je republička Direkcija za imovinu prebacila parcele pa su sada u javnoj svojini grada i radovi će moći nesmetano da se izvode, kaže Vitman.

Finansijska podrška biće zatražena na konkursima. Grad Pančevo neće se zaduživati dodatnim kreditima ako za tim nema potrebe.