februar 16, 2019
utorak, 13 februar 2018 19:37

Srpska Sparta za Dabu (VIDEO)

Autor:

Udruženje „Srpska Sparta“ će deo para od ulaznica MMA turnira, koji će se održati 25. februara u Hali sportova, donirati Milošu Obrenoviću - Dabi koji je jedan od osnivača ovog udruženja. Miloš Obrenović - Daba je u avgustu 2017. godine doživeo moždani udar, a amputirana mu je i leva noga.

Udruženje „Srpska Sparta“ još jednom je dokazala humanost. Ovog puta su odlučili da deo novca od ulaznica predstojećeg MMA turnira, doniraju Milošu Obrenoviću - Dabi. Miloš Obrenović, ponati Pančevac, koji se u svom životu bavio umetnošću, ugostiteljstvom, privatnom biznisom je u avgustu 2017. godine doživeo moždani udar.

Poznat je i zbog svojih prijateljstava sa mnogim političarima, glumcima, pevačima... Stariji Pančevci ga se sećaju kada je "držao" baštu nekadašnjeg hotela "Sloboda". Obrenoviću se posle moždanog udara oduzela leva ruka, a zbog tromba koji je krenuo, lekari su morali da mu amputiraju levu nogu.

- Hvala vam što ste napravili jedno plemenito udruženje. Hvala Zoranu Stavrevskom i Zoranu Rajačiću koji su mnogo truda uložili u to. Ovo se ne zaboravlja. Ja vas nikad neću zaboraviti jer sam počeo sa vama. Biću prisutan na turniru. i pročitaću ono što je meni moj drug Raja dao papire, jer o Srpskoj Sparti je napisano jako puno. I to mora da se poštuje, rekao je Miloš Obrenović - Daba.

"Srpska Sparta" nikada ne zaboravlja svoje prijatelje, pa su zato odlučili da ovog puta pomognu Dabi.

- On je jedan od osnivača „Srpske Sparte“, takođe velika legenda Pančeva. Pomagao je velikom broju ljudi. Dabi je poznat u sferi muzike, politike i sporta. On je 2017. godine doživeo moždani udar, tako mu je amputirana noga i zbog toga želimo da izađemo u susret našem članu. Zamolila bi sve da se zajedno odazovemo i da pomognemo Dabiju - istakla je Suzana Popović, PR Udruženja „Srpska Sparta“.

- Biće težak meč. Spremam se intenzivno jedno osam nedelja. Treniram dva puta dnevno. Iscrpljujuće, al se nadam da će doći i rezultati. Samim tim, pozivam sve ljude koji su u mogućnosti da dođu na turniru. Biće prvenstveno dobri mečevi, a i da pomognemo našem Dabi da se oporavi, istakao je Krsto Bukumirić, MMA Borac.

Udruženje sportista i ljubitelja sporta „Srpska Sparta“ organizuje 12. po redu humanitarni MMA spektakl pod nazivom „Combat challenge“ 25. februara u Hali sportova na Strelištu od 19 časova.

Pogledajte prilog RTV Pančevo

Media