januar 22, 2019
utorak, 13 februar 2018 07:07

Marija Mrkela šampionka Srbije u atletici

Autor:

Marija Mrkela, atletičarka pančevačkog Dinama na Prvenstvu Srbije u kategoriji starijih pionira i pionirki, uzrasta do 15 godina, zauzela je prvo mesto i šampionsku titulu u trci na 600 metara.

Marija Mrkela sjajnom trkom uspela je da se domogne zlatne medalje, iako je nastupala u konkurenciji sa dve godine starijim takmičarkama. Njen rezultat na 600 m iznosi 1:39,33 min, što predstavlja fantastično vreme i ovim rezultatom je izbila na vodeću poziciji među pionirkama na ovoj disciplini.

- Sjajno je istrčala celu trku. Od početka do kraja trke bila je hrabra, odlično je startovala, zauzela dobru poziciji i fantastičnom završnicom trke i finišom uspela da se domogne zlatne medalje, kazao je trener Filip Vlajić.

Atletski klub Dinamo nastupio je sa četvoro svojih atletičara Prvenstvu Srbije u kategoriji starijih pionira i pionirki (uzrast do 15 godina), održanom ovog vikenda, u Atletskoj dvorani u Beogradu.

Osim Marije Mrkele koja je nastupila u trci na 600 metara, Aleksa Živanov nastupio je u disciplinama skok u dalj i 300 m, Anastasija Mrkela u trci na 300 m, a Strahinja Stevšić u trci na 800 m.

Takmičare su predvodili treneri prof. Ljupčo Cvetkovski i Filip Vlajić.

Narednog vikenda održaće se Prvenstvo Srbije za mlađe pionire gde će AK Dinamo takođe imati predstavnike. Nadamo se da će Marija Mrkela osvojiti još jednu zlatnu medalju i tako postati dvostruka šampionka Srbije.