januar 17, 2019
utorak, 09 oktobar 2018 10:18

Sedam medalja za pionire Panonije

Autor:

Atletičari AK Panonije iz Pančeva nastupili su u nedelju, 7. oktobra na 18. atletskom mitingu zatvaranja sezone na otvorenom pod nazivom "Open Novi Sad" i svako od njih osvojio je po medalju u svojoj kategoriji.

Prvu medalju za Panoniju je osvojila Katarina Njari u bacanju kugle čime je postala vicešampionka starijih pionirki u toj disciplini.

Nakon toga je u trci dečaka na 600m za 2008 godište Vladimir Mirkov zauzeo treće mesto.

Ana Dragojević je osvojila srebrno odličje odmah iza državne prvakinje a novim ličnim rekordom od 1.43.30 u trci mlađih pionirki dokazala da je u samom vrhu u toj disciplini u Srbiji.

Najbolji rezultat u 2007. godištu, zlatnu medalju i novi rekord od 1.51 sekunde na 600m postavila je Hana Jaramaz, takođe ne distanci od 600m.

Nakon toga je u trci starijih pionira na 300m, sprinter Panonije Damjan Čikić u veoma jakoj konkurenciji osvojio bronzu sa 39.24 odmah iza odličnih trkača iz Zrenjanina i AK "Slavonija-Žito" Osijek iz Hrvatske.

U trci pod nazivom "Novosadska hiljadarka" i ovaj put je zablistala Milja Ostojin osvojivši novu bronzanu medalju.

Njen brat Uroš Ostojin je u istoj trci ali u muškoj konkurenciji osvojio zlatnu medalju u kategoriji mlađih juniora a nastupio je u dresu beogradskog Partizana 1945 a kao budući član Panonije drži i dalje mesto koje mu pripada.

Trener Saša Stojilović je veoma zadovoljan rezultatima jer je oboreno 5 ličnih rekorda a svih 7 atletičara je u ovako jakoj konkurenciji osvojilo medalju.

Na ovom međunarodni mitingu učestvovalo je blizu 800 atletičara iz Srbije, BIH i Hrvatske a sam miting ima epitet jednog od najposećenijih i po konkurenciji najjačih takmičara za mlade atletičare.

AK Panonija će u oktobru baciti akcenat na trke u krosu s obzirom da će 27. oktobra AK Panonija biti organizator i domaćin pojedinačnog i ekipog Prvenstva Srbije u krosu koje će se tog dana sa početkom u 10.30 sati održati na Koežu 2, na poljanama kod robne kuće "Simpo".