januar 22, 2019
četvrtak, 06 septembar 2018 13:23

Dve medalje za atletičarke Dinama iz Pančeva

Autor:

AK "Dinamo" iz Pančeva nastupio je sa četvoro atletičara na Prvenstvu Vojvodine za mlađe pionire, održanom u Sremskoj Mitrovici, a osvojene su dve medalje.Srebrnu medalju osvojila je Mrkela Marija u trci na 600m sa rezultatom 1.39, a bronzanu medalju osvojila je Cvetkoski Lana u bacanju vorteksa rezultatom 41m.

Ovo takmičenje iskoristili smo kao trening za predstojeća takmičenja koja nas očekuju a prvenstveno mislim na prvenstvo Srbije za mlađe pionire kao i na KUP Srbije za pionire. Na takmičenju smo nastupili iz punog treninga tako da su rezultati u uzlaznoj putanji a najbolje će ipak biti na prvenstvu Srbije, kaže trener prof. Ljupčo Cvetkoski koji je predvodio ekipu.

Marija Mrkela je trenutno naša najbolja mlađa ali i starija pionirka na 600m koja je po rezultatu na vodećoj poziciji na rang listama Srbije i kao takva ima veliku obavezu da odbrani titulu prvaka Srbije.

AK,,Dinamo“ je na ovom takmičenju dobio još jedno novo ime a to je Lana Cvetkoski. Ona je u bacanju vorteksa osvojila bronzanu medalju ličnim rekordom od 41 m.

Fantastičan rezultat koji među najbonjim rezultatima u Srbiji i daje nam za pravo da se nadamo medalji na prvenstvu Srbije, kaže trener Cvetkoski.

Na takmičenju je nastupio i Ognjen Topić u trci na 800m i osvojio četvrto mesto kao i Anđela Brošćanc u trci na 300m.