februar 19, 2019
utorak, 07 avgust 2018 19:15

Medalje za Pančevce na Vlasinskom triatlonu

Autor:

Četvoro triatlonaca iz Pančeva nastupilo je na 4. Vlasinskom triatlonu samoprevazilaženja - prvenstvu Srbije u olimpijskom triatlonu, a osvojili su tri medalje.

Trka je održana u nedelju, 5. avgusta u predivnom ambijentu Vlasinskog jezera, a olimpijski triatlon podrazumeva 1.5km plivanja - 40km vožnje bicikla - 10km trčanja.

Na ovoj trci, koja je imala međunarodni karakter jer su nastupili takmičari iz Mađarske, Bugarske i Makedonije, Triatlon klub Tamiš iz Pančeva je predstavljalo četvoro takmičara koji su se vratili u naš grad sa tri medalje.

Najznačajniji rezultat je ostvario Marjan Lukić koji je osvojio treće mesto i bronzanu medalju na prvenstvu države. On je za 2 sata i 17 minuta prešao zadate distance nimalo lake staze a taj rezultat je bio dovoljan da se okiti i zlatnom medaljom u konkurenciji takmičara starijih od 40 godina.

Treću medalju je osvojio Igor Vuković, on je ostvario rezultat dovoljan za srebro u konkurenciji takmičara starijih od 40 godina.

Kao prateći program glavne trke dana održana je i trka sprint triatlona ( 0.75km plivanja - 20km bajka -5km trčanja ) koja se boduje za STU kup. U ovoj trci TKT je imao dvojicu takmičara i obojica su osvojili medalje. Vladimir Kokanov je osvojio treće mesto u konkurenciji juniora i u apsolutnom plasmanu dok je Dušan Lukić osvojio drugo mesto u konkurenciji veterana.

Trku su organizovali članovi Šri Činmoj Maraton Tima iz Niša uz pomoć opštine Surdulica i Srpske Triatlonske Unije. Takmičilo se 135 takmičara.

Triatlonska sezona se nastavlja i pred takmičarima iz Pančeva su još dve izuzetno važne trke, Prvenstvo Srbije u sprint triatlonu - Sombor 19. avgusta i Prvenstvo Srbije u dugom triatlonu 23. septembra u Beogradu.