februar 19, 2019
utorak, 07 avgust 2018 19:06

U druženju sa vršnjacima lepša starost u Gerontološkom centru Pančevu

Autor:

Gerontološki centar Pančevo posetili su korisnici sa zaposlenima Gerontološkog centra Vršac.

Saradnja ove dve ustanove iz južnobanatskog okruga traje godinama, ali se intezivirala poslednjih par meseci. Korisnici Gerontološkog centra Pančeva su pripremili bogat i lep program za svoje prijatelje i uživali u druženju, dok će nam naši prijatelji uzvratiti gostoprimstvom 14.septembra za manifestaciju Grožđenbala, koja se održava u Vršcu.

Program je bio vrlo bogat, pa je tako korisnik gerontološkog centra Pančevo Čukić Dragoljub ispričao kratke priče o Vasku Popi (koji je poreklom iz Vršca)izrecitovao njegove najpoznatije pesme kao što je"Da očiju tvojih nije"....zatim je korisnica Ivanka Golibov pročitala svoju pesmu"Jedan topao zagrljaj"i pesmu koju je napisao naš korsnik Slavko Šajber...onda je korisnica pančevačkog centra Abci Zlata otpevala dve čuvene šansone "U jednom Pariskom lokalu"i "Ima dana"....zatim je takođe korisnica pančevačkog centra Zlata Maletić odrecitovala njene dve omiljene pesme od Đure Jakšića "Moji boli" i pesmu "Ja"a za kraj je Ana Horvat(dobitnica mnogih nagrada za pisanje)pročitala omiljene pesme kao što je "Ravna Vojvodina",Našoj Srbiji,Darivaj sebe...

Nastup folklorne sekcije sa sletom igara iz Banata (Sedi golub na jeli; Pančevačke seke i Sirotica) uz pevanje je dodatno uveselio ovo druženje. Realizovala se i poseta Preobraženske crkve, gde ih je dočekao Sveštenik crkve Otac Stojče i kroz izlaganje ipričao istorijat nastanka te velelepne kuće Božije, u čemu su svi korisnici uživali i bili aktivni kroz postavljanje različitih pitanja upućena svešteniku.

Sve što se danas izvelo dovoljno je da se napravi lepa i ozbiljna priredba, zanimljiva i nesvakidašnja u okviru radno-okupacione terapije, a rezultat toga je svakako redovan rad sa korisnicima u okviru radno-okupacione terapije.

- Želimo da pokažemo da treće doba odiše sjajnom i velikom energijom i trudimo se uvek raspoloženi da zajedno stvorimo nešto novo, a korisnici da potvrde svoja nekadašnja umeća, a desi se i da neko tek sada otkrije svoje sposobnosti i afinitete, rekla je direktorka gerontološkog centra Tanja Lukić.