decembar 15, 2018
nedelja, 05 avgust 2018 07:38

Banatsko Novo Selo i Skrobara uskoro na gradskoj vodovodnoj mreži

Autor:

Sa ciljem urednog snabdevanja stanovništva Pančeva i okolnih mesta kvalitetnom vodom za piće, JKP “Vodovod i kanalizacija” investiralo je samo prošle godine 5 miliona evra.

Direktor ovog preduzeća Aleksandar Radulović, najavio je da će na gradsku vodovodnu mrežu uskoro biti priključeni Skrobara i Banatsko Novo Selo, što znači 100 odsto naseljenih mesta.

Zahvaljujući prošlogodišnjoj investiciji u iznosu od pet miliona evra i priključenju na gradski sistem vodosnabdevanja, kvalitetnu pijaću vodu dobili su Kačarevo, Jabuka, Glogonj i Stari Tamiš.

Trenutno JKP “Vodovod i kanalizacija” vodom za piće snabdeva 95 odsto stanovništva gradske Opštine Pančevo.

Značaj priključivanja naselja na gradsku vodovodnu mrežu ogleda se u redovnoj snabdevenosti i kvalitetu vode za piće jer je uredno kontroliše Zavod za javno zdravlje. U JKP „Vodovod i kanalizacija“ ima dovoljne količine vode za nesmetano snabdevanje i tokom leta zahvaljujući odgovornom poslovanju ali i građanima Pančeva koji su, kako kažu, savesni i umereni potrošači.

Da podsetimo, Radulović je najavio i da će prva faza izgradnje Potamiškog kolektora biti gotova do kraja avgusta, a završetak druge, od ukupno tri, planiran je već krajem godine.

Potamiški kolektor fekalne kanalizacije, dužine oko 8 kilometara,protezaće se od Jabukovačkog puta do Luke “Dunav” i značajan je ne samo za naseljena mesta, već i za razvoj privrednog potencijala Pančeva jer će spojiti dve industrijske zone. Izgradnja je počela krajem prošle godine, prvom fazom radova na 3.700 metara.
Potamiški kolektor je kapitalana investicija Grada Pančeva u kvalitetniji život stanovništva i savremenu infrastrukturu, neophodnu za strane investicije.

Last modified on nedelja, 05 avgust 2018 07:46