februar 19, 2019
utorak, 12 jun 2018 20:21

Ragbisti iz Starčeva za svaku pohvalu

Autor:

Ragbi klub Borac iz Starčeva, iako ubedljivo u proseku stariji od ostalih timova, odigrao je fantastično drugi turnir prvenstva Srbije u ragbiju 7u Loznici.

Ovoga puta žreb nije bio naklonjen Starčevačkim ragbistima, jer su zapali u grupu sa dve najbolje ekipe u Srbiji - RK Rad i RK Partizan. Posle očekivanih poraza, u razigravanju, Borac je ubedljivo savladao domaćina RK Loznica sa 19:5.

U prvom poluvremenu RK Borac je vrlo rano poentirao preko raspoloženog Dimitrijevića, da bi svojim drugim esejem Dimitrijević "spustio zavesu" na prvo poluvreme koje je završeno rezultatom 12:0 za Starčevce. Treba napomenuti da rezultat nije realan pokazatelj stanja na terenu, jer su igrači Borca zbog prevelike želje u presudnim trenucima napravili nekoliko tehničkih grešaka.

Drugo poluvreme je donelo preslikanu akciju od prošle nedelje između Dimitrijevića i Stojoskog koji je i postigao esej, a Krišan je uspešno pretvorio za dodatna dva poena. Posle toga došlo je do opuštanja gostujućih ragbista, pa je RK Loznica bukvalno u poslednjoj sekundi postigla počasni esej.

Aca Kostić, još uvek senior sa svojih 56 godina i ubedljivo najstariji igrač turnira, ocenio je da je ovo veliki rezultat za ekipu Borca, obzirom da su turniri u ragbiju 7, posle dugog niza godina, prvo takmičenje u seniorskoj kionkurenciji,kao i da se nada da će pravi rezultati Borca biti za par godina.

Marko Sekulović, vođa ekipe iz Starčeva, rekao je da su ekipi, posle prošlonedeljnjeg turnira u Vršcu, malo porasle ambicije, ali da nisu imali sportske sreće u žrebu, te su osvojili "samo" 5. mesto.

- Napomenuo bih samo da su, u utakmicama za plasman, sve ekipe iz naše grupe ubedljivo savladale ekipe iz druge grupe. Ovim putem želim da pozovem sve ljubitelje igre sa jajolikom loptom da dođu 5. avgusta 2018. u Starčevo, gde se održavaju Dani ragbija i gde će biti prezentacija ženskog i veteranskog ragbija, a sredinom septembra Starčevo će biti domaćin i "Vojvodina Open" turnira u Ragbiju 7, rekao je Sekulović.