februar 19, 2019
ponedeljak, 11 jun 2018 17:59

Koncertom grupe “Legende” završeni “Dani Vajferta”

Autor:

Pred prepunim Trgom Đorđa Vajferta u Pančevu sinoć je koncert održala grupa “Legende” nakon čega je završena ovogodišnja trodnevna manifestacija Dani Vajferta.

Treće veče za redom više hiljada posetilaca bilo je u centru Pančeva na ovogodišnjim Danima Vajferta.

Kao i u prva dva dana, muzičko-zabavni program na glavnoj bini počeo je u 17 časova i do 19 časova koncerte su održali KUD Petefi Šandor, Gradski hor Zlatna jesen, KUD Abrašević i KUD Stanko Paunović.

Zatim se na bini predstavio bend “Quart Core” iz Jabuke, a od 20 do 22 sata nastupio je “Vajfertov bend” – tamburaški orkestar sastavljen specijalno za ovu priliku od pančevačkih muzičara.

Nešto posle 22 sata počeo je koncert grupe Legende i trajao je do pola sata nakon ponoći.
Zanatsko, kraft, pivo i gastronomski specijaliteti, kao i proizvodi pančevačkih udruženja i pojedinaca bili su Pančevcima na raspolaganju od 17 do 1 sat, kako u ulicama Nikole Tesle i Nikole Đurkovića, tako i na Trgu slobode.

U pratećem delu programa, Pančevci su imali priliku da u Narodnom muzeju uživaju u koncertu polaznika škole gitare Gitarta. Nakon toga održana su dva predavanja koja su prošle jeseni bili objavljeni u Zborniku “Prilozi istoriji Pančeva”. Dubravka Đorđević govorila je o brigadnom generalu Mihovilu Mihaljeviću, vojnom komandantu Pančeva 1816-1831 a dr Dragoljub Cucić, govorio je o 150 godina od polaska u školu Mihajla Pupina u Pančevu.

Za decu je tokom popodneva karikaturista Nikola Dragaš organizovao radionicu karikature na temu “Vajfert u karikaturi”.

Raznovrsni program pružio je različita dešavanja, za svakoga ponešto u prethodna tri dana. Manifestacija “Dani Vajferta” još jednom je potvrdila da je ovakav vid dešavanja nedostajao Pančevu i da je odluka organizatora da traje tri dana bila potpuno opravdana.