januar 17, 2019
petak, 08 jun 2018 07:17

Predavanja polaznika Centra za talente “Prilozi istoriji Pančeva” na Danima Vajferta

Autor:

U okviru manifestacije Dani Vajferta polaznici grupe za istoriju Regionalnog centra za talente Mihajlo Pupin Pančevo u subotu i nedelju, 9. i 10. juna održaće predavanja pod nazivom “Prilozi istoriji Pančeva”.

U subotu, 9. juna, od 18 časova u dvorištu Narodnog muzeja u Pančevu troje studenata Filozofskog fakulteta, grupa za istoriju, održaće predavanja, koji su kao radovi, prošle jeseni, bili objavljeni u Zborniku: Prilozi istoriji Pančeva.

Nikola Koneski govoriće o Crkvi svete Ane, zadužbini Đorđa Vajferta i malo poznatim detaljima iz istorije, Tamara Kosijer predstaviće manje poznate detalje iz života Uroša Predića, a Jovana Perišić govoriće o Olgi Smederevac.

U nedelju, 10. juna, od 18 časova u dvorištu Narodnog muzeja u Pančevu, u okviru manifestacije "Dani Vajferta", biće predstavljena još dva rada kroz predavanja, koja su kao radovi, prošle jeseni, bili objavljeni u Zborniku: Prilozi istoriji Pančeva. Dubravka Đorđević govoriće o brigadnom generalu Mihovilu Mihaljeviću, vojnom komandantu Pančeva 1816-1831 i dr Dragoljub Cucić, govoriće o 150 godina od polaska u školu Mihajla Pupina u Pančevu.

U Gradskoj biblioteci Pančevo u subotu, 9. juna od 19 časova biće otvaranje izložbe "Nekad učenici, danas prijatelji", nekadašnjih polaznika RCT "Mihajlo Pupin" i učenika mentora grupe za likovnu umetnost Svetozara Aleksića.

Više vesti iz ove kategorije: « Deo Pančeva bez vode Počeli Dani Vajferta »