februar 23, 2019
četvrtak, 06 decembar 2018 14:21

Ukidanje barijera za osobe sa invaliditetom

Autor:

Problemi osoba sa invaliditetom često su za okruženje nevidljivi. Iako se prethodnih godina dosta radilo na tome da se olakša život tih ljudi, još uvek su suočeni sa brojnim preprekama u svakodnevnom životu.

Previše je teškoća i problema sa kojima se suočavaju osobe sa invaliditetom. Kao osnovni koji se često spominju su nezaposlenost, arhitektonske barijere i diskriminacija.

Oni koji sa preprekama žive svakoga dana često su nevidljivi za okruženje. Pančevačko Udruženje invalida rada i osoba sa invaliditetom trudi se da pruži podršku i bar malo olakša njihove probleme.

Više pažnje poslednjih godina i grad poklanja sugrađanima sa invaliditetom. Obezbeđena je pristupačnost objekata kada su u pitanju javne ustanove, a većina informacija je na brajevom pismu. Finansiraju se brojni projekti kako bi se više uključili u društvene i socijalne tokove. Ipak, Pančevo nije grad bez barijera i na tome se još dosta treba raditi.

Iako ima pomaka, mora se bolje rešiti i problem zapošljavanja osoba sa invaliditetom. Na evidenciji pančevačke službe za zapošljavanje trenutno je 526 lica sa invaliditetom.

Podizanjem svesti svih nas o problemima osoba sa invaliditetom stvorićemo tolerantnije okruženje prema ljudima koji mogu mnogo toga da pruže zajednici. To pokazuje i izložba slika koju su članovi gradskog udruženja invalida rada i osoba sa invaliditetom predstavili sugrađanima.

Više vesti iz ove kategorije: « Važna psihološka podrška

Najčitanije vesti

Error: No articles to display