januar 22, 2019
utorak, 15 maj 2018 17:28

Svečano otvorena fiskulturna sala u Sakulama

Autor:

Fiskulturna sala u sakulskoj školi, izgrađena još davne 1988. godine, konačno je renovirana i danas svečano otvorena za učenike, pa je tako zvuke majstorskih alata zamenila dečija graja i udarci lopte.

Projekat je sproveden uz sufinansiranje Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Sala je potpuno renovirana, a učenici koji su danas imali prvi čas oduševljeno su prihvatili novu salu.

Svečanu vrpcu presekli su zajedno predsednik opštine dr Zoran Tasić i direktorka OŠ „Dositej Obradović“ Milica Cuca, a svečanost je upriličio i školski tamburaški orkestar.

Predsednik opštine je iskazao veliko zadovoljstvo što će sakulski đaci ponovo imati prostor za časove fizičkog vaspitanja i ističe ravnomerno ulaganje u sva četiri opštinska mesta.

– Kada obavljate funkciju predsednika opštine i dođete u jednu školu gde vas deca ovako radosno dočekaju mislim da je svaki komentar suvišan. Juče je potpisan zapisnik o primopredaji, danas je već sala otvorena za korišćenje i još jednom smo dokazali da smo ozbiljna lokalna samouprava, da ja kao ozbiljan predsednik opštine držim svoja obećanja, da nema devastirah sela i da su nam sva sela podjednako važna, poručio je Tasić.

S druge strane, direktorka Milica Cuca ističe podatak da je fiskulturna sala prvi put rekonstruisana i adaptirana nakon punih 30 godina.

– Ako vam kažem da je sala izgrađena 1988. godine, a sada je 2018., jasno je da je posle 30 godina sakulska škola dočekala rekonstrukciju i adaptaciju fiskulturne sale. U renoviranje sale je uloženo preko dva miliona dinara i ja očekujem da će ovaj prostor sada uticati na sakulske đake da postižu još bolje rezultate u sportu, rekla je direktorka škole.

Da podsetimo u sklopu kapitalnih projekata prethodne godine u sakulskoj školi je pored renoviranja fiskulturne sale izgrađena nova kotlarnica na pelet sa kompletnom mehanizacijom.