februar 23, 2019
četvrtak, 10 maj 2018 06:59

Potpisan ugovor o izgradnji puta Opovo - Debeljača

Autor:

Ugovor sa izvođačem radova za izgradnju lokalnog puta Opovo - Debeljača potpisan je nakon što su na Konkursu Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine obezbeđena sufinansirajuća sredstva za prve četiri faze. Takođe, prethodila je i procedura javne nabavke.

Predsednik opštine Opovo dr Zoran Tasić izrazio je zadovoljstvo što će konačno ovaj veliki projekat krenuti sa svojom konkretnom realizacijom.

– Kao što smo i obećali počinjemo sa izgradnom puta Opovo – Debeljača i očekujem start radova početkom juna ove godine. danas smo potpisali ugovor za prve dve faze izgradnje, a naredne nedelje sledi potpisivanje ugovora za treću i četvrtu fazu. Nakon sednice Skupštine opštine Opovo i rebalansa budžeta očekujem raspisivanje i usvajanje prvog plana javne nabavke, zatim raspisivanje javne nabavke za izbor nadzornog organa, tako da očekujemo da će kompletna dokumentacija biti gotova do početka juna kada ćemo več moći da krenemo u realizaciju građevinskih radova. U pitanju je 4,6 kilometara puta, mi smo spremni za aplikaciju i nastavak finansiranja ovog projekta i ja iskreno očekujem da ćemo tokom naredne godine obezbediti i zatvoriti kompletnu finansijsku konstrukciju i da ćemo sredinom 2019. godine otvoriti tih 12,3 kilometara puta koliko je predviđeno projektno – tehničkom dokumentacijom, izjavio je Tasić.

On je istakao značaj ove saobraćajnice i na lokalnom i na regionalnom planu.

- Činjenica je da se uz ovaj put nalazi veći broj njiva u vlasništvu naših poljoprivrednika, da saobraćajnica ima i društveni značaj, jer određeni broj srednjoškolaca pohađa gimnaziju u Kovačici, a isto tako imaće i značajnu ulogu u tranzitu istočnog Banata ka Beogradu što našu opštinu stavlja u povoljan položaj, kada su u pitanju investitori i privredna ulaganja, rekao je Tasić.

Ugovor je potpisan za prve dve faze, a već naredne nedelje očekuje se potpisivanje i za treću i četvrtu fazu, tako da će izvođač radova firma Strabag ove godine uraditi 4,6 kilometara puta.

Izvršni direktor Strabaga Pero Žabić ističe iskustvo svoje firme i nema dilemu da će radovi biti izvršeni u zadatim rokovima.

– Kao izvođač ubeđen sam da će sve proći u najboljem mogućem redu i uveren sam da će saradnja sa Opštinom Opovo biti dobra kao i što je i do sada bila. Mi ćemo ovaj projekat sigurno izvesti u roku, očekujemo da će radovi započeti početkom juna, kada se potpuno završi dokumentacija i formiraju nadzorni organi, rekao je Žabić.