februar 23, 2019
sreda, 09 maj 2018 08:41

TASIĆ: Zbog remonta, podstanica u Sakulama radi sa pola kapaciteta

Autor:

Predsednik opštine Opovo dr Zoran Tasić saopštio je da vodovodna podstanica u Sakulama zbog remonta jedne od pumpi radi sa polovinom kapaciteta, te je vodosnabdevanje u ovom naselju trenutno slabije.

– Zbog čestih pritužbi i poziva građana Sakula, kao i neumesnih komentara na društvenim mrežama, smatrao sam da je potrebno da se javno obratim i pokušam da objasnim zbog čega su učestali problemi u prethodnih nekoliko dana kada je u pitanju pritisak i vodosnabdevanje u Sakulama, saopštio je Tasić.

Tasić ističe činjenicu da od momenta izgradnje fabrike vode, nešto kasnije i podstanica u Sakulama i Sefkerinu, u ove objekte i njihovo održavanje nije ništa ulagano. Takođe je činjenica da je svake godine potrebno vršiti remont pumpi koje se nalaze u podstanicama.

- Pre sedam dana završili smo remont obe pumpe u Sefkerinu, a sada je toku remont jedne pumpe u Sakulama, dok će se remont druge pumpe vršiti u septembru. Nažalost, od početka izgradnje postojećih podstanica nije rađen remont ovih pumpi, a to je upravo preduslov da sprečimo restrikcije u letnjem periodu kada dolazi do maksimalne, a često i prekomerne potrošnje vode, pa zbog toga remont i radimo tokom proleća, rekao je Tasić.

Trenutno je na remontu jedna pumpa u Sakulama, podstanica radi sa kapacitetom od 50 posto i to je razlog zbog čega je smanjen pritisak i otežano vodosnabdevanje.

- Molim građane Sakula za strpljenje, posebno za razumevanje, jer remonti nisu naš lični hir, to je jednostavno deo svakodnevnog održavanja sistema vodosnabdevanja kako bi u najboljoj mogućoj meri funkcionisao. Zbog čestih radova na elektromreži koje izvodi ED Zrenjanin, a Sakule je jedino naše opštinsko mesto koje se nalazi na teritoriji zrenjaninske elektrodistribucije, pokušaćemo da naredne godine budžetom opredelimo sredstva, možda čak i ove godine, za montiranje agregatne stanice koja će omogućiti da tokom isključenja struje Sakule ima normalan sistem vodosnabdevanja, kako zbog samih građana, tako i zbog velikog broja farmi koje se u ovom mestu nalaze, istakao je Tasić.

Last modified on sreda, 09 maj 2018 08:53