januar 17, 2019
ponedeljak, 05 mart 2018 07:48

Održana godišnja Skupština opovačkih lovaca

Autor:

Redovnu godišnju Skupštinu članovi opovačkog Lovačkog društva „Fazan“ započeli su odavanjem pošte minutom ćutanja preminulim članovima tokom prethodne godine.

Pored opovačkih lovaca na Skupštini su prisustvovale delegacije ostala tri opštinska društva iz Sakula, Barande i Sefkerina, pomoćnik predsednika opštine Nebojša Kovačević i predsednik Opštinskog udruženja lovaca Opovo dr Zoran Tasić.

Predsednik društva Željko Mosić podneo je finansijski izveštaj, a u lovno – radnom izveštaju za 2017/18. godinu istakao je izgradnju nove čeke, radove na lovačkom domu i pomoćnom objektu klanice, iskopavanju dva pojilišta u lovištu koje je urađeno uz finansijsku pomoć lokalne samouprave, kao i dobijanje konkursnih sredstava za još dva pojilišta. Mosić je posebno istakao aktivnosti na gašenju požara gde su opovački lovci zajedno sa vatrogasnim službama dali značajan doprinos.

Što se tiče lovnih aktivnosti, vršena je prihrana divljači, konstatovano je da je populacija zeca u značajnom opadanju pa se zbog toga korigovao i broj lovnih izlazaka na zeca, a takođe je konstatovan nedovoljan odstrel štetočina.

DSC 7666 1024x683

Na Skupštini se razgovaralo o organizovanom odlasku na obavezni lekarski pregled, disciplini i obavezama u lovištu, a osam novih članova je primljeno u društvo.

Predsednik opštinskog udruženja lovaca dr Zoran Tasić, pozdravio je prisutne lovce, koje je upoznao sa visinom ovogodišnje članarine, koja ostaje nepromenjena 12.500 dinara i plaća se u četiri rate. Lokalna samouprava će nastaviti da pomaže lovačka društva kroz konkurse tako da svako društvo treba da odredi svoje prioritete i potrebe, na osnovu kojih će pisati projekte. Pored konkursa lokalne samouprave, Tasić ističe da će opštinsko udruženje aplicirati i na pokrajinskim i republičkim konkursima. Jedan od prioriteta je završetak klanice i ispunjavanje svih normativa koje je dala inspekcija, a posebno se ističe saradnja lovaca i Upravnog odbora i pridržavanje svih pravila u lovištu.

Izvor: glasopova.rs