januar 17, 2019
subota, 03 mart 2018 07:58

DOM ZDRAVLJA: Otvara se Rosa škola roditeljstva

Autor:

U Domu zdravlja Opovo otvara se “Rosa škola roditeljstva” u kojoj će budući roditelji dobiti podršku tokom trudnoće i prvih godina roditeljstva. Kako je ranije i najavljeno, u odseku za polivalentnu patronažnu službu, započelo se sa radovima na adaptaciji prostorija u kojima će se nalaziti Rosa škola roditeljstva.

Sredstva za otvaranje škola prikupljaju se od prodaje Rosa vode u pakovanju od 1.5L, od čije se kupovine odvaja jedan dinar u ove svrhe. Timove škola roditeljstva čine pedijatri, ginekolozi, stomatolozi, patronažne sestre i širi timovi domova zdravlja, koji prolaze akreditovanu obuku Gradskog zavoda za javno zdravlje, koja je u skladu sa poslednjim profesionalnim standardima u ovoj oblasti.

Organizovane kroz brojne radionice i predavanja, škole roditeljstva predstavljaju mesto u kojima budući roditelji imaju priliku da se „spreme“ za najzahtevniju ulogu u svom životu, ali i da dobiju odgovore na sva pitanja i nedoumice. Buduće mame i tate dobijaće kredibilne savete o ishrani i nezi beba, značaju dojenja, kupanju, vakcinaciji, toku i fazama porođaja i mnogim drugim temama.

Izvor: glasopova.rs