januar 17, 2019
sreda, 28 februar 2018 07:55

Direktor Laste uputio izvinjenje, Opovo ipak razmatra alternativna rešenja

Autor:

Direktor Laste Veljko Vukobratović upuio je izvinjenje svim stanovnicima opštine Opovo zbog velikog propusta i neodgovornog ponašanja vozača ovo prevoznika.

Razgovore sa Vukobratovićem vodili su predsednik opštine Opovo dr Zoran Tasić i direktor JP Mladost Opovo Dragan Živković. Tasić je izrazio nezadovoljstvo ovakvim ponašanjem i neprofesionalnim pristupom ističući da Opština Opovo neće više tolerisati ovakve postupke.

Vukobratović se izvinio na neprijatnostima koje su se desile, rekavši da su ispitali slučaj i utvrdili da je samo jedno vozilo zbog zamrzavanja imalo opravdanje na nepolazak i da će se ostali vozači disciplinski kazniti. Takođe, direktor Vukobratović je obećao Tasiću da se ovakve situacije više neće događati.

Bez obzira na izvinjenje, Tasić je najavio formiranje Komisije koja će se baviti pronalaženjem alternativnog rešenja javnog prevoza kako bi se upravo ovakve situacije izbegle.

– Kao predsednik opštine imam odgovornost prema građanima, ali isto tako tražim odgovornost i profesionalnost od svih sa kojima lokalna samouprava sarađuje i deo usluga finansira iz budžeta opštine. Jednostavno, ne možemo sedeti skrštenih ruku i dopuštati da nas ponižavaju, nameću nam nerealne priče i ne govore istinu, već moramo priznati da ovako više ne ide. Ako Lasta ne može da ispuni minimum realnih i objektivnih zahteva građana, koji se delom finansiraju od našeg novca, onda moramo da tražimo drugo rešenje. Mi samo želimo da za naš novac dobijemo siguran, kvalitetan i pouzdan javni prevoz, a to nažalost, u ovom trenutku Lasta ne ispunjava, poručio je Tasić.