januar 22, 2019
četvrtak, 06 septembar 2018 13:09

Književno veče za nadu u Barandi

Autor:

Manifestacija pod nazivom „Književno veče za nadu“ se uspešno održala po četvrti put u Barandi 4. septembra u organizaciji Nade Kljajić, pred brojnom publikom.

Do sada su na manifestaciji učestvovali različiti gosti, pesnici iz cele Srbije i Vojvodine folklorna KUD-a iz Pančeva „Abrašević“ i „PKB“ iz Padinske Skele, plesači iz „Beodensa“, stend-ap komičari, školski tamburaški orkestar iz Sakula, kao i učenica operskog pevanja muzičke škole iz Pančeva.

Na ovogodišnjoj kulturnoj manifestaciji učestvovali su višestruko nagrađivani i u zemlji i u inostranstvu, gosti pesnici iz Subotice: Dijana Uherek Stevanović, Aranka Kiš, Branka Šanta, gosti pesnici iz Jabuke: Milena Burčul Mrkela i Dragan Petković, kao i učiteljica instruktor origami tehnike Milena Gmijović iz Bečeja.

Ljubitelji lepe poezije su imali prilike da uživaju u retkim, ćudljivim, dubokim, lirskim, satiričnim, humorističnim, svetlim pa i tamnim tonovima utkanim u svaki slog izgovorenog stiha. Ukazana im je posebna prilika da uživaju i u jedinstvenoj haiku poeziji, kao i u iskričavim aforizmima.

Na samom završetku umetničke večeri publiku je sa origami tehnikom upoznala Milena Gmijović, pričajući o svojoj ljubavi prema ovom korisnom hobiju.

Nakon održane ove večeri, svi učesnici i celokupna publika je poželela da se ponovo sličnim povodom okupi u istom prostoru u Barandi, kako bi se tradicija u podržavanju lepe pesničke reči nastavila dalje.