februar 16, 2019
utorak, 30 januar 2018 17:13

Opovo na korak od velike privredne investicije

Autor:

U Opovu je održan radni sasatanak koji ima sve preduslave da značajno promeni privrednu i socijalnu sliku naše opštine u budućnosti, piše portal Glas Opova.

Predsednik opštine dr Zoran Tasić, zajedno sa svojim saradnicima, razgovarao je sa predstavnicima Regionalne razvojne agencije Vojvodine i Aleksandrom Grosom, vlasnikom i osnivačem konsultantske kuće Grimex Consult iz Beča, koja predstavlja austrijsko – američki konzorcijum, koji želi da investira u našem regionu.

Tema sastanka je bila izgradnja fabrike iz elektronske industrije, konkretno proizvodnje kablova i elektrelemenata za auto industriju. Za ovu fabriku traži se lokalcija na teritoriji našeg regiona, a Opovo je jedna od lokacija za koju su veoma zainteresovani.

– Radi se o prilično velikoj investiciji, gde bi u prvoj fazi bilo zaposleno između 120 – 150 radnika. Mi smo kao lokalna samouprava formirali tim koji će se baviti ovom „pričom“ u narednih 15 dana, jer u naredne dve sedmice oni će doneti odluku o lokaciji investicije. Na sastanku smo bili konkretni i veoma ekspeditivni, sve tražene podatke i informacije istog trenutka smo predočili, tako da smo ostavili dobar utisak. Mislim da su videli da smo mi jedna ozbiljna i dobro organizovana lokalana samouprava, koja zna šta hoće i šta može i da su jednostavno osetili da u Opštini Opovo trenutno postoje dobri ambijentalni uslovi za ulaganje. Iskreno se nadam da će rezultat ovih pregovora biti otvaranje prve ozbiljne fabrike na teritoriji naše opštine, izjavio je nakon sastanka predsenik opštine Zoran Tasić.

Porodica Gros vodi firmu Grimex Consult već 25 godina i bavi se konsultatntskim uslugama, odnosno stručnom ekspertizom, razvojem i kontrolom projekata, izradom strategija i biznis planova, projekt menadžmentom, konsaltingom oko pitanja finansiranja i ulaganja kapitala i sprovođenja procesa spajanja i akvizacija, tj. nalaženja strateških partnera prilikom kupoprodaje u projektu. Firma deluje na prostoru centralne i jugoistočne Evrope, a poseban akcenat stavlja na zemlje zapadnog Balkana.

Kako saznaje portal Glas Opova, Opština Opovo je u odnosu na ostale lokacije u regionu koje su predstavnici Grimex-a obišli, ostavila najupečatljiviji utisak.

- Već sutra u Češkoj se održava satanak na kojem će se doneti preliminarne odluke, a u lokalnoj samoupravi vrlo brzo očekuju pismo o namerama, tako da će novoformirani projektni tim nastaviti sa aktivnostima i ekspresno dostaviti svu potrebnu dokumentaciju, piše Glas Opova.