januar 22, 2019
petak, 11 maj 2018 14:39

Presing pa Legende u Kovinu

Autor:

Kao i svakog petka kovinska pubilka ima priliku da uživa u muzičkim večerima, u organizaciji Centra za kulturu Kovin. Večeras u Undergraund dolazi kultni sastav Presing, jedan od začetnika NeoBeo zvuka.

Koncert počinje u 21h, a cena ulaznice je 200 dinara. Naredne nedelje iz Centra za kulturu najavljuju koncert tradicionalne grupe Legende koji će biti održan u utorak 15.maja u 20h. Rezervacije karata mogu se ostvariti putem inbox-a facebook stranice Centra za kulturu Kovin, kao i putem telefona: 013 742 592 radnim danima do 14 časova ili ih kupiti direktno na biletarnici Centra za kulturu svakog radnog dana u periodu od 17 h do 20 h, kao i na veče koncerta! Cena ulaznice iznosi 800 dinara.

Beogradski bend Presing je jedan od začetnika NeoBeo zvuka (zajedno sa Darkwood Dub i Kanda kodža i Nebojša) - alternativna, rock gitarska muzika proizvedena početkom devedesetih godina. Uspešno su odolevali društvenim pritiscima i do sada, uprkos pauzama, izdali su 4 studijska albuma: Priča o totemu, duhu koji hoda, psu i razočaranoj ženi, 600 nebo, Zanos bez snova, i Neurokrem. U Kovin dolaze u sastavu: Dušan Radović - Kiza, vocal, Dušan Petrović, bas, Vladimir Marković - Kraka, gitara, Ernest Džananović, bubanj i Aleksandar Jovan Krstić, flauta/saksofon/klavir.

Grupa Legende osnovana je u Beogradu 1988. godine, kada i objavljuje svoj prvi album. Prva koncertna sezona grupe počela je na Bogojavljanje 19. januara 1995. godine, koncertom u beogradskom Sava Centru i do februara 2018. godine održano je 58 koncerata u istoj dvorani. Tradicija koncerata u Sava Centru se nastavlja već dvadesettri godine neprekidno, i svaka nova koncertna sezona započinje u Sava Centru, zatim grupa Legende nastavlja sa turnejom po gradovima širom Srbije, regiona i inostranstva. Grupa Legende je održala preko dve hiljade koncerata u Srbiji, Crnoj Gori, Makedoniji, Bosni i Hercegovini, Mađarskoj, Poljskoj, Kipru, Švedskoj, Sloveniji, Švajcarskoj, Austriji, Kanadi, Nemačkoj, Australiji, SAD-u, Rusiji, Francuskoj i Rumuniji. Ove godine, grupa Legende obeležava 30 godina postojanja,a započeta je fantastičnim 58. koncertom u Sava Centru održanim 16. februara.