januar 17, 2019
ponedeljak, 26 februar 2018 09:31

U Kovinu o opstanku rukometa u tom mestu

Autor:

Čelnici Rukometnog saveza Vojvodine nastavili su da posećuju lokalne samouprave, a danas su obišli Opštinu Kovin.

Dragan Bukvić, potpredsednik UO Rukometnog saveza Vojvodine, Slobodan Višekruna, generalni sekretar RSV, Marton Fabijan, predsednik okružnog rukometnog saveza "Južni Banat" i Vladimir Knežić, predsednik takmičarske komisije RSV su u Opštini Kovin razgovarali sa Zoranom Bradanjijem, predsednikom Skupštine opštine Kovin, Sašom Đorđevićem, predsednikom Sportskog saveza opštine Kovin i Predragom Đonovićem, sekretarom Sportskog saveza opštine Kovin.

Bradanji je zahvalio gostima na poseti, podsećajući da je i sam godinama vodio klub u Deliblatu i zna kako stvari funkcionišu.

- Ipak moramo da mobilišemo ljude i ne dozvolimo da se rukomet na teritoriji Opštine Kovin ugasi. Imamo i potrebne kapacitete za kampove i ostale manifestacije, a nadamo se da ćemo na taj način pospešiti uključivanje dece u rukomet, rekao je, između ostalog, Bradanji.

Predrag Đonović je rekao da se u Kovinu trude da u skladu sa mogućnostima pomognu i finansiraju sportske klubove i organizacije na teritoriji opštine.

- Problem u rukometu u Kovinu predstavlja neodlučnost rukovodstava muškog i ženskog kluba za kontinuiranim radom. Jedne godine krenu, a onda naredne opet zastanu. Po tom pitanju moramo nešto konkretno poraditi, kako bi uprave klubova preuzele na sebe odgovornost i pospešile aktivnosti. S druge strane, mi ćemo se truditi da kroz infrastrukturu, ali i nastavni kadar u školama pomognemo u realizaciji tih aktivnosti, kazao je Đonović.

Slobodan Višekruna je ukratko predstavio aktivnosti Rukometnog saveza Vojvodine i skrenuo pažnju na školovanje trenera i uključivanje dece u takmičenje Lige mlađih kategorija Rukometnog saveza Vojvodine.

Fabijan i Bukvić su povukli paralelu između rukometa u opštini Kovin nekad i sad i predložili da rukometni klubovi uzmu učešće u mini rukometu i da to kasnije iskoriste za omasovljenje ekipa u Ligi mlađih kategorija, a kasnije i u seniorskim ekipama. Pored toga, kao predlog su naveli okupljanje nekadašnjih rukometaša i rukometnih radnika, koji bi animirali mlađe kolege.