septembar 19, 2018
četvrtak, 22 februar 2018 07:22

Dan digitalnog učenja i u Kovinu

Autor:

Dan digitalnog učenja - Digital Learning Day, održava se 22. februara širom sveta, kroz mnoštvo manifestacija.

Začet 2012. godine, Dan digitalnog učenja obezbedio je značajno mesto liderima u obrazovanju da istaknu svoju sjajnu nastavnu praksu i prikažu inovativne nastavnike, lidere u nastavnim programima tehnologije koje poboljšavaju učeničke rezultate.

Pri tome se pod digitalnim učenjem podrazumeva svaka nastavna praksa koja efektivno koristi tehnologiju za jačanje učeničkog iskustva u učenju. Ona naglašava kvalitetnu nastavu i obezbeđuje pristup izazovnom sadržaju, povratne informacije kroz formativno ocenjivanje, mogućnosti za učenje uvek i svuda, nastavu koja će osigurati da svi učenici dostignu svoj puni potencijal za uspeh u školovanju i profesionalnoj karijeri.

Učenici kovinske "Zmajeve" osnovne škole su i ove godine učestvovali, uz još desetak škola iz Srbije, relizujući aktivnost "Student use Padlet" koristeći ovu platformu za rad u nastavi Tehnike i tehnologije u petom razredu i Tehničkog i informatičkog obrazovanja u ostalim razredima. U zavisnosti od tema, rad je bio individualni ili u grupama, zanimljiv samom permabilnošću oblika i formi rada i pružio veliko zadovoljstvo učenicima.

Izvor: rtv.rs