septembar 19, 2018
ponedeljak, 19 februar 2018 15:29

Bavanište: Ni manjeg sela, ni više "lakat" krivina

Autor:

Žitelji sela Bavanište u opštini Kovin decenijama žive uz veoma opasan i prometan regionalni put koji prolazi neposredno pored njihovih kuća. Pre 10 godina kada je počela izgradnja obilaznice, pomislili su da će se brzo rešiti njihov problem, ali novi put još uvek nije završen.

Na samo četiri kilometra nalazi se pet ovakvih nepreglednih krivina koje postaju još opasnije kada vam u susret idu kamioni, šleperi i cisterne. A to je ovde veoma čest slučaj, jer kamiondžije da bi izbegle plaćanje putarine još kod Požarevca ili Smedereva, napuštaju auto-put i kroz Bavanište nastavljaju svoju rutu ka Pančevu. Dnevno ovim putem prođe oko sedam hiljada vozila od kojih je svako četvrto kamion.

- Jedva čekamo da se sve završi zbog svih nas koji ovde živimo, a posebno zbog dece. Svi smo ugroženi, jer se kroz selo prevoze i opasne materije. Značiće nam nova obilaznica mnogo, jer će se rasteretiti saobraćaj i bezbednost nam je najvažnija. Imali smo ovde mnogo saobraćajnih nesreća i onih sa najtežim ishodom i zato je važno što pre da se izmesti saobraćaj iz sela, kažu meštani.

Obilaznica oko Bavaništa duga je pet kilometara i do sad je u nju uloženo tri i po miliona evra.

- Razlozi zašto se ovoliko odugovlačilo sa ovim poslom, pre svega poznati su ljudima iz Puteva Srbije, jer u pitanju su značajna sredstva koja je trebalo uložiti za ovo kapitalno ulaganje. Trenutno se radi na postavljanju javne rasvete i njenom povezivanju sa trafo stanicom i posle tih radova podnećemo zahtev Sekretarijatu za urbanizam za izdavanje upotrebne dozvole, kaže Radovan Vukosavljević, načelnik za privredu Skupštine Opštine Kovin.

Lokalna samouprava u Kovinu očekuje da će najkasnije za mesec dana ova obilaznica postati prohodna, što će doprineti mnogo bezbednijem saobraćaju u ovom delu južnog Banata.

Izvor: rts.rs

Last modified on ponedeljak, 19 februar 2018 15:40