septembar 19, 2018
sreda, 14 februar 2018 11:57

Sretenjske večeri u Centru za kulturu u Kovinu

Autor:

U Centru za kulturu Kovin pripremili su raznovrstan program tokom prazničnih večeri povodom Dana državnosti, pod nazivom „Sretenjske večeri“.

U četvrtak, 15. februara od 20 časova, na repertoaru je predstava „Teško je reći zbogom“ (izvršna produkcija Teatar „Vihor“) prema dramskom tekstu Mira Gavrana, o neobičnom bračnom trouglu. Uloge su poverene mladim i sve popularnijim glumcima: Tea – Nevena Ristić, Davor – Ivan Mihailović, Ena – Dragan Dabović.

U petak, 16. februara od 21 sat, „oživeće“ bivša diskoteka u podrumu Centra za kulturu. Koncert sastava „E-play“, srpskog alternativnog benda osnovanog 1998. godine, koji veoma brzo nalazi svoje mesto na rok sceni. Iza sebe imaju četiri studijska albuma i mnogobrojne nastupe, od „Egzita“, preko koncerta u Parizu povodom Dana muzike, Bolonje za „Dane Beograda“... Svoj peti album upravo snimaju, a kao najavne singlove predstaviće na koncertu pesme „Srešćemo se neki drugi put“ i „Da budemo samo dobro“.

Sve detalje u vezi sa rezervacijom ulaznica za događaje proverite na zvaničnoj stranici Centra za kulturu Kovin, www.kulturakovin.rs

U bioskopu 13. i 14. februara od 20 sati prikazuje se američki krimi triler „Igra vešala“, sa Al Paćinom u jednoj od glavnih uloga. Detektivi odeljenja za ubistva udružuju se sa kriminalnim profajlerom kako bi uhvatili serijskog ubicu, čiji su zločini inspirisani dečijom igricom - Igra vešala.

Od 15. do 17. februara, od 20.00 sati, prikazuje se grčki film „Toplotni udar“ iz 2016. godine, triler i romantična drama istovremeno.

Za najmlađe Kovince tokom čitave sedmice, i u subotu, 17. februara, biće priređen matine bioskop od 17 časova. Na repertoaru je film „Mali veseljak brod spasilac“.

Galerija Centra za kulturu biće otvorena za posetioce od 10 do 20 sati, a u njoj je i dalje postavka „Plaže“, izložba crteža autorke Ljiljane Šunjevarić.

Pod sloganom „Živite s kulturom“, iz Ustanove „Centar za kulturu“ Kovin pozivaju sugrađane da prisustvuju programima, posebno tokom predstojećih prazničnih dana.