januar 17, 2019
utorak, 18 decembar 2018 21:33

Proglašeni najbolji sportisti u 2018.

Autor:

U organizaciji Sportskog saveza Opštine Kovin, u subotu, 15. decembra u pozorišnoj sali Centra za kulturu održana je po 42. put svečana dodela priznanja najuspešnijima u sportu sa teritorije opštine, za 2018. godinu.

Na početku 42. proglašenja, prisutne je pozdravio Saša Đorđević, predsednik Sportskog saveza opštine Kovin. On je čestitao svima na sportskim uspesima i izrazio zahvalnost lokalnoj samoupravi, posebno predsednici opštine Sanji Petrović, na podršci koju Savez dobija za sve aktivnosti.
Sportiste je u ime lokalne samouprave pozdravio Zoran Bradanji, predsednik Skupštine opštine Kovin. On je čestitao svim dobitnicima priznanja i poželeo im još mnogo pobeda i uspeha u sportskom radu. U prilog činjenici kolika je briga za sport aktuelne vlasti u opštini, podsetio je da je u oktobru otvorena novoizgrađena Hala za male sportove kakvu ima retko koji grad u Srbiji i ekskluzivno najavio više novca u budžetu za 2019. za projekte u sportu.
U ime Sportskog saveza Srbije, prisutne je pozdravio Miloš Marković, savetnik za marketing i menadžment, koji je uručio priznanja perspektivnim sportistima. Nagrade u ovoj kategoriji su dobili: Marko Mlinar, Košarkaški klub „Radnički“; Bojana Bolić, KBV „Mali zmaj“ Kovin; Tamara David, ŽKK „Kovin“; Konstantin Kanđolas, ŠK „Bavanište“; Filip Marton, STK „Doža“ Skorenovac; Marko Sekulić, FK „Radnički“ Kovin; Strahinja Đorđević, Karate klub „Radnički“ Kovin i Marko Pančić, OK „Bavanište.
Nagrade u kategoriji „Perspektivna ekipa“ uručio je Saša Đorđević, a laureati su: Duo-sistem KBV „Mali zmaj“ Kovin, Muški kadetsko-juniorski kata tim KK „Radnički“ Kovin i Pioniri FK „Radnički“ Kovin.
U nastavku programa usledila je dodela priznanja najuspešnijima u seniorskoj konkurenciji i trenerima, koja je uručio predsednik SO Kovin, Zoran Bradanji.
Sportista godine je Stefan Šemlal, karatista „Radničkog“ iz Kovina. Ženska ekipa godine je STK „Doža“ Skorenovac, dok je najbolja muška ekipa FK „Partizan“ iz Gaja. Trener godine je Predrag Đondović, Karate klub „Radnički“, a najbolji trener mlađih kategorija je Marko Šaranović, FK „Radnički“ Kovin.
Za sportskog radnika godine proglašen je Srđan Papić, Košarkaški klub „Radnički“; specijalno priznanje u kategoriji „zaboravljeni sportovi“ uručeno je Draganu Đorđeviću za ostvaren rezultat na državnom prvenstvu u obaranju ruku; nagrada za promociju sporta pripala je Novici Stojanoviću, profesoru fizičkog vaspitanja, uspešnom učesniku maratonskih i polumaratonskih trka. Ova priznanja dobitnicima je uručio Goran Rakočević, član UO Sportskog saveza opštine Kovin.
Posebno priznanje za ostvaren rezultat na svetskom prvenstvu pripalo je Aleksandru Saši Vladisavljevu iz Bavaništa, pomoćnom treneru ženske odbojkaške reprezentacije Srbije, sa kojom je ove godine osvojio zlato na planetarnom šampionatu u Japanu.
Za životno delo, priznanje je otišlo u ruke još jednom Bavaništancu – Vlastimiru Živkovu, za sve što je učinio za karate i uopšte za razvoj sporta i sportskog duha u ovoj sredini.
Na 42. proglašenju uručena su i priznanja za ostvarene rezultate u školskom sportu, uz napomenu da školske ekipe i učenici decenijama unazad postižu izuzetne rezultate u sportu. Petoro takmičara iz opštinskih škola ostvarilo je plasman na prvenstvo Srbije i to u karateu, bacanju kugle, stonom tenisu, plivanju, a osvojene su tri medalje. Odličja su osvojena i na školskoj olimpijadi Vojvodine, popularnom SOŠOV-u, održanom ove godine u Novom Sadu. Nagrade u ovoj kategoriji uručene su učenicima, a priznanje su dobile i škole iz kojih dolaze i to: Selena Đorđević, Gimnazija i ekonomska škola „Branko Radičević“; Marko Puljarević, SSŠ „Vasa Pelagić“ Kovin; Žarko Jović, Nina Miliovojev, OŠ „Šura Jakšić“ Kovin; Anita Dobo, OŠ „Žarko Zrenjanini“ Skorenovac. Nagradu za kolektivno najbolji rezultat na opštinskim školskim takmičenjima dobila je OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ Kovin.
Program je završen dodelom priznanja najmlađim sportistima, sportskim nadama, koja su uručili Goran Jeremić i Vladimir Cvetković, treneri i članovi uprave Sportskog saveza.
Svečanost dodele nagrada uveličao je svojim nastupima folklorni ansambl KUD ,,Mladost“ iz Kovina.
U nastavku pogledajte ko su sve Sportske nade za 2018. godinu.