januar 22, 2019
sreda, 04 jul 2018 08:10

Fudbalski teren u Koloniji

Autor:

Predsednik Saveta II MZ Kovin, Jovan Sudar, najavio je da će na prostoru takozvane „druge rupe“ u Koloniji, biti formiran fudbalski teren sa dimenzijama koje će ispunjavati uslove za igranje u višim fudbalskim ligama.

U saradnji sa JP „Kovinski komunalac“ uskoro bi trebalo da počnu radovi na krčenju rastinja, što je preduslov za formiranje terena. Čitav prostor poprimiće obrise sportskog centra, s obzirom da će na mestu sadašnjeg terena za fudbal biti tereni za košarku i tenis, pored postojećeg za mali fudbal.

Jovan Sudar je istakao da su započete aktivnosti na organizovanju kovinske slave, koju će i ove godine realizovati obe kovinske mesne zajednice. Od planiranih aktivnosti u narednom periodu, najavio je asfaltiranje drugog dela autobuskog stajališta kod Zvezde, i postavljanje „žive“ ograde oko parka kod zgrade mesne zajednice, ali i popravka mobilijara na dečijim igralištima, u cilju veće bezbednosti dece.

Takođe, u planu je sanacija mreže oko fudbalskog terena i postavljanje klupa i kanti za smeće, kao i izgradnja biciklističke staze od SSŠ „Vasa Pelagic“ do poslednjih kuća prema Deliblatu. Sudar je najavio i da će na teritoriji II MZ biti postavljena tri kioska, kao i oglasne table na nekoliko lokacija.