januar 22, 2019
ponedeljak, 02 jul 2018 22:52

Seminar povodom Evropskog Dana Dunava

Autor:

Ove godine, 29. jun - Evropski Dan Dunava, TOO Kovin je obeležila održanim seminarom na kovinskom Dunavcu u novootvorenom objektu "Čarda na Dunavcu" (nekadašnja "Ribica").

Prezentacije je izlagao prof dr Zoran Radmilović iz Beograda na teme: Brodovi za krstarenje i njihov uticaj na životnu sredinu u plovidbi Dunavom kroz Srbiju i Značaj i atraktivnost hidrograđevinske makete hidroelektrane Đerdap 1.

Prezentaciju o značaju i atraktivnosti hidrograđevinske makete hidroelektrane Đerdap 1 izradio je gospodin Krsta Pašković koji je bio sprečen da je predstavi, tako da je prezentaciju održao profesor Zoran Radmilović. Nakon prezentacija prikazan je kratak film trenutnog izgleda makete toka Dunava koja se nalazi na lokalitetu Starog grada i kako će izgledati nakon rekonstrukcije, koja je planirana ubrzo da se radi.

Ispred lokalne samouprave prisustvovao je pomoćnik predsednice opštine Kovin, Nemanja Vujasinović.

Seminaru su prisustvovali vrsni poznavaoci iz oblasti nautike iz Beograda i Zemuna, članovi udruženja nautičara "Moja lađa": Đorđe Radovanović, Miodrag Mandić, Mileta Stamatović, Zoran Tičić i Lazar Stanojević.

Posebno treba pomenuti gospodina Radomira Ječinca koji je svojim brodićem doplovio kako bi prisustvovao seminaru i time obogatio svoje veliko iskustvo iz oblasti nautike, kao i gospodina Milorada Muškinju - nekadašnjeg direktora Pristaništa i najstarijeg korisnika priveza na pontonu iz Kovina.

Seminaru su prisustvovali i korisnici vezova na pontonima, kao i predstavnici različitih udruženja kovinske opštine.

Nakon seminara, ispred TOO Kovin direktorka Divna Kirilov uručila je zahvalnice prisutnim gostima nautičarima, kao i udruženjima žena: "Vredne ruke žena Kovina", "Aktivu žena prve MZ" i "Aktivu žena druge MZ" koje su svojim gastronomskim umećem pripremile prigodno, veoma raznovrsno posluženje.