januar 22, 2019
utorak, 26 jun 2018 07:06

TOO Kovin na Danima Vojvodine

Autor:

Turistička organizacija opštine Kovin predstavila sena manifestaciji "Dani Vojvodine u Beogradu" u okviru programske celine festivala "Serbika", gde je prezentovana celokupna gastronomska ponuda Srbije.

Turističke organizacije Vojvodine predstavile su se svaka pojedinačno, prezentujući svoje tradicionalne gastronomske proizvode, med, vina i domaće rakije.

Turističku organizaciju Kovina u najboljem svetlu predstavile su žene iz udruženja "Duga" iz Bavaništa, "Veliko hrabro srce" iz Malog Bavaništa, "Udruženje žena" iz Gaja i "Vredne ruke Kovina" iz Kovina, kao i gospodin Slobodan Lacku, proizvođač meda iz Deliblata. Veliku pažnju prisutnih privukli su Milica i Nemanja, članovi KUD "Paja Marganović" iz Deliblata, koji su predstavili tradicionalnu rumunsku i banatsku paorsku nošnju.

Šarenolika i raznovrsna ponuda naših vrednih članica pomenutih udruženja doprinela je velikoj posećenosti našeg štanda. Najveću pažnju privukle su domaće krofne, štrudle, kao i neizostavne slatke i slane kiflice.